Τετάρτη 27 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΥΓΕΙΑ
ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Λουκέτο σε φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ, στον «αέρα» εκατοντάδες χρόνιοι πάσχοντες

Λουκέτο στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στη Μεσσηνία βάζει η κυβέρνηση, αφήνοντας στον «αέρα» εκατοντάδες ασθενείς που εξυπηρετούνται από τη Μεσσηνία και τη Λακωνία καθώς ήταν το μοναδικό φαρμακείο στην ευρύτερη περιοχή. Οπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών, στο συγκεκριμένο φαρμακείο εκτελούνται πάνω από 2.000 συνταγές τον μήνα, για φάρμακα υψηλού κόστους, κατά μείζονα λόγο σε άτομα με χρόνιες παθήσεις, όπως είναι οι νεφροπαθείς τελικού σταδίου υπό αιμοκάθαρση, υπό περιτοναϊκή κάθαρση, υπό μεταμόσχευση, αλλά και όλες τις κατηγορίες αναπηρίας που κάνουν χρήση ακριβών φαρμάκων με μηδενική συμμετοχή.

«Αυτή η απαράδεκτη απόφαση ποιον εξυπηρετεί; Μήπως τα ιδιωτικά φαρμακεία και τις φαρμακαποθήκες; Μήπως αποτελεί μέρος πιλοτικού σχεδίου για την αποψίλωση των δημόσιων φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ και τη μεταφορά φαρμάκων από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ στα φαρμακεία της αγοράς και στις φαρμακαποθήκες;», υπογραμμίζουν οι νεφροπαθείς σε επιστολή τους και απαιτούν την άμεση ανάκληση της απόφασης.

Μπροστά στις παραπάνω εξελίξεις, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ΕΦΚΑ Μεσσηνίας προχωρά σήμερα, Τετάρτη, στις 10 π.μ. σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα ιατρεία του ΙΚΑ (οδός Πλάτωνος), εκφράζοντας την αντίθεση χιλιάδων κατοίκων της περιοχής και των όμορων δήμων και χωριών, απαιτώντας όχι μόνο την άμεση ανάκληση της απόφασης αλλά και την άμεση αναβάθμιση του φαρμακείου, με στελέχωση με όλο το απαιτούμενο επιστημονικό προσωπικό, χωρίς καμία καθυστέρηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ