Τρίτη 2 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Ανοιχτό» το ενδεχόμενο για διακοπές ηλεκτροδότησης σε σπίτια

«

Ανοιχτό» το ενδεχόμενο να ξεκινήσει από τον Σεπτέμβρη η υποχρεωτική διακοπή ηλεκτροδότησης σε λαϊκά σπίτια, στο όνομα της μείωσης της κατανάλωσης για εξοικονόμηση Ενέργειας, αφήνει η κυβέρνηση. Σε μια συγκυρία κατά την οποία οι λογαριασμοί του ρεύματος θα είναι ασήκωτοι, έρχεται τώρα και αυτό το μέτρο, για να αποκαλυφθεί η τραγική πραγματικότητα της «απελευθέρωσης» της αγοράς Ενέργειας, της απολιγνιτοποίησης και των ιμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων, και το βαρύ κόστος που έχουν όλα αυτά στον λαό.

Χτες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο υποχρεωτικών διακοπών ρεύματος. Αν και αρχικά το διέψευσε, πρόσθεσε: «Εχουμε μπροστά μας έναν δύσκολο χειμώνα, έχουμε μπροστά μας αχαρτογράφητα νερά και σε ό,τι αφορά τις τιμές, αλλά και σε ό,τι αφορά την επάρκεια και γι' αυτό οφείλουμε να προετοιμαζόμαστε, για να μην έχουμε πολύ μεγάλα προβλήματα».

Προετοίμασε δε για «ακόμη πιο δύσκολες μέρες» και απέδωσε τις δυσοίωνες προβλέψεις για την ενεργειακή κρίση στον πόλεμο στην Ουκρανία, που λειτουργεί σαν το βολικό άλλοθι για τις ευθύνες όσων στήριξαν και υλοποίησαν τη στρατηγική της «πράσινης μετάβασης» και της «απελευθέρωσης» της Ενέργειας, συνέπεια των οποίων είναι η ενεργειακή φτώχεια.

Την ώρα που τα λαϊκά νοικοκυριά έρχονται αντιμέτωπα με την κοροϊδία της υποτιθέμενης κατάργησης της ρήτρας αναπροσαρμογής, που μετακυλήθηκε και μάλιστα κατά πολύ αυξημένη στην τιμή της κιλοβατώρας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με θράσος και ψεύδη, έκανε λόγο για απενεργοποίηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και στήριξη των καταναλωτών! «Με τους νέους λογαριασμούς ρεύματος, με βάση το νέο τρόπο τιμολόγησης, οι οικιακοί καταναλωτές θα διαπιστώσουν απορρόφηση των αυξήσεων έως και 90%, ενώ η απορρόφηση των αυξήσεων για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο θα φτάσει μέχρι και το 100%», ισχυρίστηκε.

Για να προσθέσει προκλητικά: «Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα μέτρα αυτά δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να απορροφήσουν το σύνολο των ανατιμήσεων που προκαλεί η παγκόσμια ενεργειακή κρίση, αυτό άλλωστε είναι αδύνατον ακόμα και για οικονομίες πολύ δυνατότερες από τη δικιά μας (...) Εχουμε υποχρέωση να διαφυλάξουμε τη δημοσιονομική ισορροπία και να διασφαλίσουμε την ομαλή πορεία της οικονομίας μας μακριά από κινδύνους που όλοι - και κυρίως οι πιο αδύναμοι - πληρώσαμε στο πρόσφατο παρελθόν».

Τέλος, σε άλλη ερώτηση, για τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων, παρέπεμψε το θέμα στη Δικαιοσύνη και προσπάθησε να το υποβαθμίσει λέγοντας πως «όχι μόνο η χώρα μας αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με αυτήν την απειλή. Υπάρχουν γνωστά περιστατικά και δημοσιεύματα απόπειρας παρακολούθησης των κινητών πολιτικών προσώπων και δημοσίων προσώπων σε πάρα πολλές χώρες, από αυτά τα κακόβουλα λογισμικά (...) Είναι καθήκον των εθνικών αλλά και των ευρωπαϊκών αρχών να βρούμε μια πιο αποτελεσματική απάντηση απέναντι σε αυτή την απειλή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ