Τρίτη 2 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ζητούν αποζημιώσεις και προστασία από τα αγριογούρουνα

«Να δοθεί τώρα λύση στο σοβαρό πρόβλημα της καταστροφής των καλλιεργειών από τα αγριογούρουνα», απαιτεί ο Αγροτικός Σύλλογος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Αννας, καθώς, όπως σημειώνει, πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που έρχεται να προσθέσει ένα ακόμη πλήγμα στους πολύπαθους βιοπαλαιστές αγρότες της περιοχής.

Συγκεκριμένα, κάνει λόγο για πολύ μεγάλη παρουσία αγριογούρουνων στην περιοχή, τα οποία «χωρίς υπερβολή προκαλούν ανυπολόγιστες καταστροφές στις καλλιέργειες, με άμεση επιδείνωση της οικονομικής μας κατάστασης, καθώς μεγάλος όγκος καλλιεργειών, για τις οποίες δαπανούμε χρόνο αλλά και πάρα πολλά έξοδα, καταστρέφεται ολοσχερώς».

Και προσθέτει: «Η κατάσταση αυτή αφορά τις καλλιέργειες καλαμποκιού, όσπρια (ρεβίθια κ.λπ.), ηλιοτρόπια, αμπέλια κ.ά. Σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση προστίθενται και τα έξοδα για τις προσπάθειες φύλαξης και αποφυγής της καταστροφής κάθε αγρότη με ειδικά απωθητικά τα οποία δεν αποδίδουν».

Ο Αγροτικός Σύλλογος Λίμνης - Μαντουδίου - Αγίας Αννας διεκδικεί: Την καταγραφή και αποζημίωση των αγροτών για τις κατεστραμμένες εκτάσεις. Ενταξη των καταστροφών από τα κοπάδια των αγριογούρουνων στον κανονισμό αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ. Μέριμνα και επιστημονική μελέτη διαχείρισης και περιορισμού του φαινομένου από τους αρμόδιους κρατικούς και επιστημονικούς φορείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ