Παρασκευή 8 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
Τηλεόραση
Πρόστιμα 20 εκατ. για παραβιάσεις

Δέκα εκατομμύρια πρόστιμο στο MEGA και 10 εκατ. στον ALPHA επέβαλε χτες το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, για παραβιάσεις που αφορούν τους ανήλικους. Στους δύο σταθμούς επεβλήθη και ηθική κύρωση. Και το MEGA και ο ALPHA, σύμφωνα με την απόφαση του ΕΣΡ, θα πρέπει στο πρώτο ημίωρο των κεντρικών δελτίων ειδήσεων για τρεις συνεχείς ημέρες, να μεταδίδουν την κάρτα με το σκεπτικό του ΕΣΡ βάσει του οποίου επιβλήθηκαν οι κυρώσεις.

Οι παραβιάσεις έγιναν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA στις 26.7.2000 και σε δελτία ειδήσεων του ALPHA στις 26 και 28 Ιουλίου του 2000. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί είχαν παρουσιάσει ανήλικους βρεφονηπιακού σταθμού της Θεσσαλονίκης των οποίων συμμαθητές είχαν προσβληθεί από τον ιό της φυματίωσης. Το θέμα αυτό, σύμφωνα με το ΕΣΡ, είχε μεταδοθεί και από τους τηλεοπτικούς σταθμούς STAR και «Μακεδονία». Το ΕΣΡ δεν επέβαλε πρόστιμο στο STAR και στο «Μακεδονία» γιατί κατά την προβολή των ανηλίκων τα πρόσωπά τους ήταν καλυμμένα.

Σήμερα, όπως είπε χτες ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΕΣΡ Σπύρος Φλογαΐτης, αναμένεται η επιτροπή των επιστημόνων του ΕΣΡ να έχει ολοκληρώσει τον έλεγχο και να έχει συγκεντρώσει τα στοιχεία για τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας. Ο Σπύρος Φλογαΐτης θα έχει σήμερα συνάντηση μαζί τους προκειμένου να συγκαλέσει άμεσα το Ειδικό Κλιμάκιο του ΕΣΡ για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες στο οποίο προΐσταται.

Ως γνωστόν, οι άδειες εθνικής εμβέλειας είναι «αγκάθι» για το ΕΣΡ, αφού δεν μπορούν να ελεγχθούν οι εταιρίες, πολλές από τις οποίες είναι οφ σορ, καθώς και το πόθεν έσχες το ιδιοκτητών. Το θέμα αυτό είχε θέσει προ ημερών ο πρόεδρος του ΕΣΡ Βασίλης Λαμπρίδης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Ο αναπληρωτής πρόεδρος χτες σε σχέση με τις εκτιμήσεις του Β. Λαμπρίδη, υποστήριξε ότι όταν ο πρόεδρος του ΕΣΡ εξέθεσε τα προβλήματα στη Βουλή, η έρευνα των επιστημόνων δεν είχε ολοκληρωθεί...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ