Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Χτυπούν την «ψηφιακή» κάρτα και συνεχίζουν τη δουλειά

INTIME NEWS

Την παραβίαση του ωραρίου εργασίας στα σούπερ μάρκετ, για το προσωπικό των οποίων έχει τεθεί σε ισχύ από τις αρχές Ιούλη η «ψηφιακή κάρτα εργασίας», καταγγέλλει το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Μεσσηνίας. Στο Συνδικάτο έχουν απευθυνθεί εργαζόμενοι σε καταστήματα σούπερ μάρκετ της Καλαμάτας, για να καταγγείλουν ότι καλούνται με τη λήξη του ωραρίου τους να «χτυπήσουν» κανονικά την ψηφιακή κάρτα και να συνεχίζουν να εργάζονται, μια και δυο ώρες παραπάνω.

Τα περιστατικά αυτά έρχονται να προστεθούν σε δεκάδες αντίστοιχες περιπτώσεις που έχουν αναδείξει το τελευταίο διάστημα σωματεία σε όλη τη χώρα, κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης και του υπουργείου Εργασίας να παρουσιάσουν την «ψηφιακή κάρτα» ως το εργαλείο που θα εγγυηθεί το ωράριο του εργαζόμενου και θα καταπολεμήσει την «παραβατικότητα».

«Τώρα είναι η ώρα χωρίς καμία αναμονή να αντεπιτεθούμε και να διεκδικήσουμε υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, μείωση του εργάσιμου χρόνου, ωράρια και προγράμματα σταθερά και όχι όπως βολεύει την εργοδοσία, πληρωμή των υπερωριών μας, κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας», είναι το κάλεσμα που απευθύνει το Συνδικάτο στους εργαζόμενους. Παράλληλα, απαιτεί από την Επιθεώρηση Εργασίας και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να διενεργήσουν ελέγχους στα σούπερ μάρκετ για την τήρηση των ωραρίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ