Τρίτη 9 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΕΤΕΠΕ
Κάλεσμα μάχης μπροστά στη ΔΕΘ

Κλιμάκωση του αγώνα για την υποχρεωτική εφαρμογή της κλαδικής ΣΣΕ στον Επισιτισμό, με τη μεγάλη συγκέντρωση ενόψει της ΔΕΘ το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, όπου θα ανταμώσει μαζί με τα υπόλοιπα εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης, προαναγγέλλει το Συνδικάτο Επισιτιστικών - Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ) Θεσσαλονίκης και καλεί τους εργαζόμενους να μπουν αποφασιστικά στη μάχη.

Με ανακοίνωσή του σημειώνει ότι πρόκειται για μια Σύμβαση Εργασίας την οποία θα παλέψει να εφαρμοστεί παντού, χωρίς αστερίσκους και παρενθέσεις, παρότι απέχει έτη φωτός από τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων στον κλάδο και των δυνατοτήτων που υπάρχουν. Και τονίζει: «Σε καμία των περιπτώσεων δεν αναστέλλουμε, αλλά αντίθετα κλιμακώνουμε την πάλη μας για άμεση υπογραφή κλαδικών, τοπικών και επιχειρησιακών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας παντού, με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση ανθρώπινων συνθηκών δουλειάς σε όλους τους χώρους.

(...) Η βαρβαρότητα που ονειρεύονται, με σακατεμένους εργάτες να δουλεύουν χωρίς δικαιώματα, με μισθούς πείνας, με δουλειά από το πρωί έως το βράδυ, θα παραμείνει όνειρο απατηλό. Αντίθετα, η οργανωμένη πάλη μας, ο γενικός ξεσηκωμός, η ενότητα και η αποφασιστικότητα μας θα γίνουν ο εφιάλτης τους».

Το ΣΕΤΕΠΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να πάρουν θέσεις μάχης και να απαιτήσουν αγωνιστικά: Υποχρεωτική εφαρμογή της κλαδικής ΣΣΕ στον Επισιτισμό, χωρίς καμία παρέμβαση της κυβέρνησης, 5ήμερο - 8ωρο - 40ωρο χωρίς καμία «διευθέτηση», καμία συγχώνευση του βασικού μισθού με τα επιδόματα γάμου, ανθυγιεινής εργασίας, κ.λπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ