Τρίτη 9 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στάση εργασίας σε ξενοδοχείο της Ζακύνθου

Σε προειδοποιητική στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας, έως τις 12 το μεσημέρι, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, αναγνώριση των χρόνων προϋπηρεσίας και άλλα αιτήματα, προχωρούν μεθαύριο, Πέμπτη, οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου «Domes Alus Zante» (πρώην Zante Beach), μετά από μαζική Γενική Συνέλευση, παρουσία εκπροσώπων του κλαδικού Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου.

Οπως τονίζει στο κάλεσμά της η Επιτροπή Αγώνα των περίπου 200 ξενοδοχοϋπαλλήλων του χώρου, οι προηγούμενες κινητοποιήσεις αποτελούν «σημαντική παρακαταθήκη» και συνέβαλαν καθοριστικά ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να κερδίσουν την επαναπρόσληψή τους από 10 Μάη έως 31 Οκτώβρη, ενώ το ξενοδοχείο άνοιξε αρχές Ιούλη. Αναφέροντας μια σειρά από περιστατικά, όπως τον πρόσφατο τραυματισμό εργαζόμενης που σε κατάσταση σοκ περιφερόταν από τμήμα σε τμήμα ζητώντας πρώτες βοήθειες χωρίς να βρίσκει ανταπόκριση, με αποτέλεσμα την επομένη να παραιτηθεί, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι απαιτούν άμεσα μέτρα υγείας και ασφάλειας με ευθύνη της εργοδοσίας.

Η Επιτροπή καταγγέλλει επίσης «την απαράδεκτη εντατικοποίηση στα πόστα και την προτροπή προϊσταμένων για απλήρωτη εργασία με τη μορφή υπερωριών», αλλά και τις «απαράδεκτες έως και προσβλητικές ενίοτε συμπεριφορές» προϊσταμένων προς το προσωπικό. «Ενημερώνουμε τη νέα εταιρεία που ανέλαβε το ξενοδοχείο ότι όλοι οι εργαζόμενοι δουλεύουμε χρόνια σε αυτό ενώ άλλαξαν δεκάδες διευθυντές, διοικήσεις, εταιρείες (...) Απαιτούμε σεβασμό και να αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια όλοι οι συνάδελφοί μας. Είμαστε αποφασισμένοι και θα νικήσουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ