Τρίτη 9 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΔΑΣ ΟΤΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Να δοθεί τέλος στη μη πληρωμή των δεδουλευμένων

Αμεση πληρωμή όλων των υπερωριών των εργαζομένων στην καθαριότητα του δήμου Αλεξανδρούπολης και εξασφάλιση όλων των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας με χορήγηση όλων των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) απαιτεί η ΔΑΣ ΟΤΑ.

Οπως καταγγέλλει, για 8ο μήνα παραμένουν απλήρωτες οι υπερωρίες των εργαζομένων στην καθαριότητα. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, από τις μέχρι τώρα ενέργειες, αναμένεται να πληρωθεί μόνο ο πρώτος μήνας. Οι εργαζόμενοι ανησυχούν, καθώς έχουν κακή εμπειρία από τη χρονιά του 2015 που τελικώς οι υπερωρίες τους χάθηκαν και δεν τις πληρώθηκαν ποτέ.

Επιπλέον, δεν έχουν δοθεί τα ΜΑΠ για το έτος 2022 ενώ βρισκόμαστε ήδη στον Αύγουστο και οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη όσα είναι απαραίτητα προκειμένου να προστατεύσουν τον εαυτό τους και να αντεπεξέρχονται στις δυσχερείς συνθήκες της εργασίας τους.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ - ΟΤΑ Αλεξανδρούπολης σημειώνει: «Η πληρωμή των δεδουλευμένων καθώς και η εξασφάλιση όλων των μέτρων για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων πρέπει να είναι αυτονόητα κι όχι ζητούμενα. Η καθυστέρηση των 8 μηνών δείχνει ξεκάθαρα ότι οι ανάγκες των εργαζομένων, τα βασικά τους δικαιώματα και κατακτήσεις μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, τη στιγμή μάλιστα που την τουριστική περίοδο αυξάνονται οι απαιτήσεις με μεγαλύτερη εντατικοποίηση της εργασίας.

Καμιά εμπιστοσύνη σε όσους προσπαθούν να καθησυχάσουν τους εργαζόμενους λέγοντας ότι "στο τέλος, όλα θα πάνε καλά". Το αίτημα δεν είναι μόνο να μη χαθούν τα δεδουλευμένα αλλά να πληρώνονται στην ώρα τους, όπως και οι εργαζόμενοι κάθε μέρα είναι στην ώρα τους στο πόστο τους. Το αίτημα είναι να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να πάψει να είναι καθεστώς οι υπερωρίες, η εξάντληση και ο κίνδυνος για εργατικά "ατυχήματα". Το αίτημα δεν μπορεί να είναι κάποια στιγμή να καλυφθούν οι εργαζόμενοι σε ΜΑΠ. Το αίτημα είναι κανένας εργαζόμενος στη δουλειά χωρίς επαρκή ΜΑΠ!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ