Τρίτη 9 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ
Επαναλαμβάνει το επικίνδυνο αφήγημα της «ιδιαιτερότητας»

Στις 11 Ιούλη ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ισχυριζόταν ότι «είμαστε σε ένα κύμα προς την κορύφωση (...) αλλά το σημαντικό στοιχείο αυτού του κύματος, όπως το περιμέναμε, είναι ότι θα παραμείνει σε επίπεδο νόσησης και σε απλές νοσηλείες, δεν θα δώσει βαριές νοσηλείες». Μάλιστα η κυβέρνηση στήριζε την άρνησή της να πάρει ουσιαστικά μέτρα στην τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει το προσωπικό του δημόσιου συστήματος Υγείας, στα εμβόλια και στα αντιικά φάρμακα.

Εναν μήνα μετά ο υπουργός Υγείας έκανε χτες και πάλι λόγο για «πτώση του κύματος», υποστηρίζοντας την «ιδιαιτερότητα» του κύματος, που «δεν δικαιολογεί» τη λήψη μέτρων, επειδή «αφορά κυρίως νοσηλείες σε απλές κλίνες και όχι νοσηλείες σε κλίνες εντατικής θεραπείας». Ολα αυτά ενώ ο λαός, που κλήθηκε «να συνυπάρξει με τον ιό», μετρά τον φετινό Ιούλη πενταπλάσιο αριθμό νεκρών με COVID (1.195 νεκρούς) σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα (259). Και ενώ χρειάστηκαν νοσηλεία 8.000 ασθενείς, από τους πολλαπλάσιους που έφτασαν μέχρι τα εφημερεύοντα ενός νοσοκομείου.

Παρ' όλα αυτά η κυβέρνηση διαμηνύει αδιάλλακτα και κυνικά ότι ο λαός θα συνεχίσει να πορεύεται αθωράκιστος, με «ατομική ευθύνη» να μη νοσήσει βαριά, να μη μεταδώσει, να βρει έγκαιρα γιατρό κ.ο.κ. Ο Θ. Πλεύρης επανέλαβε επίσης τη σύσταση στους άνω των 60 ετών και στις ευάλωτες ομάδες να εμβολιαστούν. Ωστόσο τα εμβόλια «που θα καλύπτουν όχι μόνο από τη βαριά νόσηση, αλλά και από τη μόλυνση της μετάλλαξης "Ομικρον"» αναμένεται να κατατεθούν για έγκριση εντός του Αυγούστου, και τα επικαιροποιημένα εμβόλια για τις υπομεταλλάξεις 4 και 5 της «Ομικρον» αναμένονται στα τέλη του χρόνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ