Παρασκευή 8 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο Ναζίμ Χικμέτ της καρδιάς μας

Εκδήλωση στη Νομική Σχολή Κομοτηνής

Εκατό χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη γέννηση του μέγιστου Τούρκου ποιητή, πεζογράφου και θεατρικού συγγραφέα, αλλά και αταλάντευτου αγωνιστή του λαού του, διεθνιστή και υπερασπιστή όλων των καταπιεσμένων λαών. Λέμε για τον υπέροχο δημιουργό και άνθρωπο Ναζίμ Χικμέτ, που πλήρωσε τους αγώνες, τα οράματα και τις κομμουνιστικές ιδέες του με μακρόχρονο εγκλεισμό στις απάνθρωπες φυλακές της Τουρκίας, με τον πρόωρό θάνατό του (1963) εξόριστος στην ΕΣΣΔ, με αφαίρεση της ιθαγένειάς του, από το δικτατορικό αλλά και από το «δημοκρατικά» σκοταδιστικό καθεστώς της Τουρκίας.

Με την ευκαιρία της εκατοστής επετείου από τη γέννησή του - επέτειο που πολλοί παγκοσμίως θα ήθελαν να σβήσουν για πάντα από το «χάρτη» του χρόνου - δυο φορείς, ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Ροδόπης και ο Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δ. Θράκης, πήραν μια αξιέπαινη και συγκινητική πρωτοβουλία. Οργανώνουν εκδήλωση -αφιέρωμα τιμής στην ποίηση, τους αγώνες, στη μνήμη του. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο (7 μμ), στο αμφιθέατρο της Νομικής Σχολής στην Κομοτηνή.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι: Αϊσέ Γιαλντιρίμ (ανιψιά του Ναζίμ Χικμέτ), Μουράτ Γκερμέν (γιος της πρώτης), Εσίν Αφσάρ Αράλ (τραγούδι), Αρντά Αλγκούλ (πιάνο), Γιάννης Καλατζόπουλος, (σκηνοθετική επιμέλεια και απαγγελία), Σούλα Κυρατζόγλου (τραγούδι) και Ζαχαρίας Τίλιος (κιθάρα).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ