Κυριακή 10 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Γιάννης Νικολάου
Γιάννης Νικολάου
Φωτ.

Πέρασαν 4 χρόνια από τις 3 Μάρτη 1998, που «έφυγε» από κοντά μας για πάντα ο αξέχαστος αταλάντευτος κομμουνιστής ΤΑΚΗΣ Φ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, στέλεχος του ΚΚΕ.

Στην άσβεστη μνήμη του, προσφέρουμε 150 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η οικογένειά του

* * *

Με τη συμπλήρωση 59 χρόνων από την ίδρυση της ΕΠΟΝ, τιμούμε τη μνήμη των ηρωικών παλικαριών και κοριτσιών, ΕΠΟΝιτών και ΕΠΟΝιτισσών, που πολεμώντας και τραγουδώντας έδιναν την ελπίδα, το θάρρος, την αγωνιστικότητα, μαζί και την πολιτιστική κουλτούρα που διέθεσε ο λαός στα «πέτρινα χρόνια», που έζησε κατά την κατοχική και μετακατοχική περίοδο.

Στη μνήμη όλων των ΕΠΟΝιτών και ΕΠΟΝιτισσών, που έπεσαν στον αγώνα, αλλά και προς τιμήν όσων βρίσκονται στη ζωή, προσφέρω στη ΝΕ Λάρισας 300 ευρώ, στο «Ριζοσπάστη» 100 ευρώ, στο Παράρτημα Λάρισας της ΠΕΑΕΑ 80 ευρώ, στη ΝΕ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ 300 ευρώ και στο Παράρτημα Χαριλάου Θεσσαλονίκης της ΠΕΑΕΑ 80 ευρώ.

Ζαχαρίας Φουντουλάκης, Λάρισα

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της αξέχαστης και πολυαγαπημένης κορούλας μας ΜΑΡΙΑΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΔΗ και αντί για μνημόσυνο, με τη συμπλήρωση 8 χρόνων από τότε που σκοτώθηκε, προσφέρουμε 30 ευρώ στο ΚΚΕ.

Οι γονείς της Αγγελική - Μπάμπης Αιχμαλωτίδης

* * *

O Ηλίας Δημόπουλος από τη Μελβούρνη προσφέρει στο ΚΚΕ 500 δολάρια Αυστραλίας.

Θανάσης Νικολάου
Θανάσης Νικολάου
* * *

Φίλοι και σύντροφοι από τη Λέσχη «Δημόκριτου» της Μελβούρνης προσφέρουν 170 δολάρια Αυστραλίας στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Σήμερα, 10 Μάρτη, συμπληρώνονται 15 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΕΤΖΟΥΝΗ, μέλους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Αυγερινή και τα παιδιά του Μπάμπης και Τασούλα προσφέρουν 15.000 δρχ. στο ΚΚΕ και 15.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ (Μίσας) ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ από το Κιλκίς, μέλος του ΚΚΕ, στην Κατοχή ήταν ΕΠΟΝίτης. Αποφοίτησε από την 5η σειρά της Σχολής Αξιωματικών του ΓΑ και τοποθετήθηκε στο Τάγμα του Κόλλια. Ελαβε μέρος στις μάχες στο Μπέλλες, τραυματίστηκε στη Γουμένιτσα Κιλκίς. Στον Εμφύλιο ήταν αξιωματικός του ΔΣΕ.

Σκοτώθηκε στο Μπίκοβικ το Γενάρη του 1949 σε ηλικία 23 χρόνων.

Στη μνήμη του, η Χιόνη Κουρτίδου και ο Γιάννης Νικολαΐδης πρόσφεραν για την Οικονομική Εξόρμηση 20.000 δρχ.

* * *

Με τη συμπλήρωση 2 χρόνων από το θάνατο του λατρευτού γιου μου ΑΝΔΡΕΑ ΓΥΜΝΟΠΟΥΛΟΥ και 3 χρόνων από το θάνατο του αγαπημένου συζύγου μου ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΓΥΜΝΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρω στη μνήμη τους 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ανάληψης.

Αλεξάνδρα Γυμνοπούλου

* * *

Προσφέρω 60 ευρώ στο ΚΚΕ στη μνήμη του αγαπημένου αδελφού μου ΑΝΔΡΕΑ ΓΥΜΝΟΠΟΥΛΟΥ, καθώς επίσης στη μνήμη του λατρευτού πατέρα μου ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΓΥΜΝΟΠΟΥΛΟΥ, κομμουνιστή, ο οποίος πέθανε πριν από 3 χρόνια. Η απουσία και των δύο άφησε τεράστιο κενό στη ζωή μας, που δεν κλείνει.

Γιάννης Ευαγγελόπουλος
Γιάννης Ευαγγελόπουλος
Ολγα Γυμνοπούλου

* * *

Φωτ.

Στις 27 Φλεβάρη συμπληρώθηκαν 19 χρόνια από τη δολοφονία του ΓΙΑΝΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ. Γεννήθηκε στην Τασκένδη στις 26 Ιούλη 1960. Τελείωσε το Γυμνάσιο. Ηρθε στην πατρίδα με τους γονείς του το 1976 και ζούσαν στη Θεσσαλονίκη. Το 1982 υπηρέτησε τη θητεία του. Το 1983 άρχισε να δουλεύει στην εταιρία «Παπαδημητρίου» στη Θεσσαλονίκη. Μετατέθηκε στην Αθήνα στην περιοχή Κυψέλης. Εκεί τον σκότωσαν τρομοκράτες γιατί μίλησε ρώσικα. Με αυτή τη δικαιολογία, εμφανίστηκαν οι δολοφόνοι στο Δικαστήριο. Καταδικάστηκαν και οι 14, αλλά το Εφετείο τους απάλλαξε. Αργότερα αποδείχτηκε ότι οι ίδιοι συμμετείχαν και σε άλλες τέτοιες υποθέσεις.

Τιμώντας τη μνήμη του, προσφέρουμε στο «Ριζοσπάστη» 5.000 δρχ.

Οι γονείς του

* * *

Φωτ.

Τον περασμένο Γενάρη συμπληρώθηκαν 6 μήνες από τότε που έφυγε για πάντα από τη ζωή ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ. Γεννήθηκε το 1925 στο χωριό Αμόριο Διδυμότειχου, από γονείς αγρότες. Το 1943 οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ και τον ίδιο χρόνο έγινε μέλος του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Σταυριανή, τα παιδιά, οι νύφες και τα εγγόνια του προσφέρουν 10.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώθηκαν 16 χρόνια από το «χαμό» της αγαπημένης μας ΕΛΛΗΣ ΦΩΚΑ.

Στη μνήμη της προσφέρουμε 30 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Ο σύζυγός της Νίκος Φωκάς

Τα παιδιά της Γεράσιμος και Λευτέρης

* * *

Φωτ.

Στις 29 Δεκέμβρη 2002 πέθανε ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΜΠΑΝΙΔΗΣ, ο οποίος έδρασε από την περιοχή της Ροδόπης ως το Γράμμο. Τραυματίας έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, από όπου επέστρεψε στην πατρίδα μετά τη μεταπολίτευση, πιστός, ως το θάνατό του, στο ΚΚΕ.

Ελλη Φωκά
Ελλη Φωκά
Στη μνήμη του, η γυναίκα του Αργυρώ πρόσφερε 15 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αξέχαστου παλαίμαχου κομμουνιστή και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΛΑΒΟΥ, ο οποίος πέθανε πρόσφατα, προσφέρω 10.000 δρχ. στην ΚΟΒ Καλλιθέας και εκφράζω τα θερμά συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του.

Βασίλης Σακέττας

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΤΖΑΤΖΟΓΛΟΥ, οπαδού του ΚΚΕ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 23 Φλεβάρη 2002 και αντί για στεφάνι στον τάφο του, μέλη και οπαδοί του ΚΚΕ πρόσφεραν, μέσω ΚΟΒ Οικοδόμων Μπραχαμίου: Φ. Σαρρής 50 ευρώ, Κ. Κορδαντωνόπουλος 30, Δ. Ζήρος, Β. Νυγδάλης και Ν. Κανδηλιώτη από 10 ευρώ και Γ. Βασιλάκης και Χ. Αρβανίτης από 5 ευρώ.

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη των αγωνιστών ΓΙΑΝΝΗ και ΘΑΝΑΣΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, μαχητών του ΔΣΕ, προσφέρω στο «Ριζοσπάστη» 70 ευρώ.

Ο αδελφός τους Αντώνης Νικολάου

* * *

Φωτ.

Πριν από 10 χρόνια πέθανε ο σύζυγός μου ΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΡΒΙΣΙΑΝΟΣ, μέλος του ΚΚΕ και αντιστασιακός.

Στη μνήμη του, προσφέρω 25.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Νίκη Συριοπούλου - Κουρβισιάνου

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΘΟΔΩΡΗ ΣΥΡΙΟΠΟΥΛΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, ο οποίος πέθανε στις 3 Μάρτη 1989, προσφέρω στο ΚΚΕ 20.000 δρχ.

Ιφιγένεια Συριοπούλου - Κατραδη

Μαρία Αιχμαλωτίδου
Μαρία Αιχμαλωτίδου
* * *

Φωτ.

Στις 26 Μάρτη κλείνουν 10 χρόνια από τότε που «έφυγε» από ανάμεσά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΚΙΜΩΝ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ.

Στη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη των 22 παλικαριών του μπλόκου της Καλογρέζας, τα οποία δολοφονήθηκαν από Γερμανούς και συνεργάτες τους ταγματασφαλίτες, προσφέρω από 100 ευρώ στο ΚΚΕ και στο «Ριζοσπάστη», που επί σχεδόν 83 χρόνια αγωνίζονται για τα συμφέροντα των εργαζομένων, την απελευθέρωση της πατρίδας και την εθνική ανεξαρτησία της, ως εμπνευστές και καθοδηγητές της Εθνικής Αντίστασης.

Η γυναίκα του Χρύσα Ιωαννίδου

* * *

Στη μνήμη των ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ και ΣΗΜΙΤΗ, μια και τον ξέχασαν τα παιδιά του, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Πεύκης, 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Δ. Κ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη των γονιών μου ΛΕΩΝΙΔΑ και ΕΛΕΝΗΣ, του αδελφού μου ΓΙΩΡΓΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ και της αγαπημένης αδελφής μου ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΣ, η οποία «έφυγε» πρόσφατα, καθώς επίσης στη μνήμη των αγαπημένων ανιψιών μου ΓΙΩΡΓΟΥ και ΝΙΚΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ, προσφέρω 30.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη» και 45 ευρώ στο ΚΚΕ.

Γεωργία Τριανταφυλλίδου

* * *

Φωτ. 2

Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΟΥΤΟΥΛΟΥΛΗΣ, ο οποίος έφυγε από κοντά μας στις 12 Δεκέμβρη 2001 σε ηλικία 63 χρόνων, άφησε δυσαναπλήρωτο κενό στην οικογένειά του και στο εκδοτικό «Σύγχρονη Εποχή», όπου για πολλά χρόνια ήταν από τα βασικά στελέχη. Η γνώση της ελληνικής γλώσσας και η πίστη του στα ιδανικά του μαρξισμού - λενινισμού τον έκαναν σεβαστό στον κόσμο του βιβλίου. Με πολλές μεταφράσεις και επιμέλειες βιβλίων, τη σύνταξη του Ελληνορουμανικού - Ρουμανοελληνικού Λεξικού και με τη σωστή κρίση του για τα νέα βιβλία, είχε σημαντικό ρόλο στη «Σύγχρονη Εποχή».

Τάκης Παπανικολάου
Τάκης Παπανικολάου
Η ΒΑΣΩ Νίκου ΚΟΥΤΣΙΝΑ γεννήθηκε στο Παλιούρι Καρδίτσας. Ανθυπολοχαγός της Σχολής Ρεντίνας του ΕΛΑΣ, στην Κατοχή, ήταν διοικητής διμοιρίας γυναικών στην Ιη Μεραρχία. Πήρε μέρος στη μάχη με Γερμανούς στο Παλιομονάστηρο στις 18 Απρίλη 1944. Κυνηγήθηκε μετά τη Βάρκιζα, όπως και όλη η οικογένειά της. Το 1946 κατέφυγε στο ΔΣΕ. Τραυματίστηκε βαριά και στάλθηκε στην Πολωνία. Παντρεύτηκε τον αγωνιστή Βαγγέλη Καλλιπολίτη από την Καρδίτσα και είχε δύο κόρες. Πέθανε στις αρχές της δεκαετίας του 1960, πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία. Οι γονείς της ΝΙΚΟΣ και ΕΥΜΟΡΦΙΑ πέθαναν πολιτικοί πρόσφυγες στην Τασκένδη. Η αδελφή της ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ πέθανε πολιτικός πρόσφυγας στη Ρουμανία και ο αδελφός της ΧΡΗΣΤΟΣ, μαχητής του ΔΣΕ, πέθανε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη.

Στη μνήμη τους, ο Αλέξανδρος Χρυσόστομος και η Ούλα Κοτσίνα πρόσφεραν στο ΚΚΕ 70.000 δρχ., μέσω ΚΟ Σουηδίας.


Κίμων Ιωαννίδης
Κίμων Ιωαννίδης

Ντίνος Κουρβισιάνος
Ντίνος Κουρβισιάνος

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΑΒΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΑΒΟΣ

Μιχάλης Νικολαϊδης (Μίσας)
Μιχάλης Νικολαϊδης (Μίσας)

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΑΒΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΑΒΟΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ