Παρασκευή 8 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Εφυγε» ο δημοσιογράφος Απ. Στρογγύλης

Πέθανε προχτές, σε ηλικία 83 χρόνων, ο αντιστασιακός δημοσιογράφος Απόστολος Στρογγύλης. Η κηδεία του γίνεται σήμερα, Παρασκευή 8 Μαρτίου, στις 3.30 το μεσημέρι από τον ιερό ναό του Αγίου Τρύφωνος του Κοιμητηρίου Κηφισιάς.

Ο Απ. Στρογγύλης ξεκινώντας το 1952 από την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», τη δημοσιογραφία, εργάστηκε σε πολλές εφημερίδες ως οικονομικός συντάκτης, ανάμεσα στις άλλες και στην προδικτατορική «Αυγή» και στη «Δημοκρατική Αλλαγή». Αφησε πλούσιο συγγραφικό έργο κι ανάμεσα στα έργα του περιλαμβάνονται: «Η θύελλα της κοινής αγοράς», «Η πρωτεύουσα της ελεύθερης Ελλάδας», «Τρεις μορφές της Αντίστασης Σαράφης -Καραγιώργης - Καρτάλης», το «Αντάρτικο Αεροδρόμιο» κ.ά.

Διακρίθηκε για τους κοινωνικούς αγώνες του, ήταν μέλος του Συνδέσμου Αντιστασιακών Δημοσιογράφων και κατά τη διάρκεια της χούντας φυλακίστηκε.

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και ολόκληρος ο δημοσιογραφικός κόσμος συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά τον εξαίρετο δημοσιογράφο που υπηρέτησε τη δημοσιογραφία με ευθύνη, αρετή, ήθος και αγωνιστικότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ