Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Παραμένουν φαβορί τα «Αδέλφια της Ιταλίας» και οι «σύμμαχοι»

Φαβορί των βουλευτικών εκλογών της 25ης Σεπτέμβρη στην Ιταλία παραμένει ο συνασπισμός των κομμάτων «Αδέλφια της Ιταλίας», «Λέγκα» και «Φόρτσα Ιτάλια», σύμφωνα με εκτιμήσεις και προβλέψεις δημοσκόπων τις οποίες φιλοξένησε η «Corriere della Sera».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι με τα σημερινά δεδομένα το προβάδισμα της «κεντροδεξιάς» δείχνει να μην μπορεί να καλυφθεί από το αντίπαλο μέτωπο της «κεντροαριστεράς», στο οποίο μέχρι στιγμής συμμετέχουν το σοσιαλδημοκρατικό Δημοκρατικό Κόμμα (PD), οι «Πράσινοι», το κόμμα που ίδρυσε ο πρώην ΥΠΕΞ και στέλεχος των «Πέντε Αστέρων», Λουίτζι Ντι Μάιο, και η «Ιταλική Αριστερά».

Σύμφωνα με τη δημοσκοπική εταιρεία SWG, η «κεντροδεξιά» εξασφαλίζει το 45% της πρόθεσης ψήφου, ενώ η «κεντροαριστερά» δεν ξεπερνά το 30%. Παράλληλα η SWG προβλέπει ότι τα «Αδέλφια της Ιταλίας», η «Λέγκα» και η «Φόρτσα Ιτάλια» μπορεί να υπερισχύσουν ακόμα και στο 90% των μονοεδρικών περιφερειών.

Η ίδια εταιρεία εκτιμά επίσης ότι στις εκλογές η αποχή μπορεί να ευνοήσει την «κεντροδεξιά», διότι στη φάση αυτή οι ψηφοφόροι της δείχνουν πιο συσπειρωμένοι και αποφασισμένοι να πάνε να ψηφίσουν.

Το ινστιτούτο πολιτικών μελετών «Κατάνεο» προβλέπει ότι η συμμαχία της «κεντροδεξιάς» είναι πολύ πιθανό να εξασφαλίσει στη Βουλή την απόλυτη πλειοψηφία, αλλά όχι και τα 2/3 των εδρών που θα ήταν αναγκαία για να αναθεωρήσει το Σύνταγμα, διότι για να το πετύχει θα πρέπει να υπερισχύσει σε όλες τις μονοεδρικές περιφέρειες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ