Παρασκευή 8 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ
Επιβάλλεται ακτοπλοϊκός αποκλεισμός

Να αποδρομολογήσει τρία συμβατικά πλοία από τέσσερα που ίσχυαν πέρσι κατά τη θερινή περίοδο αποφάσισε η πλοιοκτήτρια εταιρία «HELLAS FERIES» για τα νησιά των Βορείων Σποράδων. Η απόφαση της εταιρίας προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων και των φορέων των νησιών, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια ήδη αντιμετώπιζαν πολλά προβλήματα από τις συνεχείς μειώσεις δρομολογίων πλοίων από και προς τις Βόρειες Σποράδες.

Τη χαρακτηρίζουν, δε, απαράδεκτη και καταστροφική, καθώς θα δώσει καίριο πλήγμα στην οικονομική και κοινωνική ζωή των νησιών, ενώ ήδη έχουν δεχτεί πολλά «χτυπήματα» από την τακτική που ακολουθηθεί τα τελευταία χρόνια η «HELLAS FERRIES» με τη στήριξη του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, επιβάλλοντας τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό των Βορείων Σποράδων, δεδομένου ότι η κύρια πηγή εισοδήματος είναι ο τουρισμός. Μάλιστα, όλα αυτά τα χρόνια απαιτούσαν και απαιτούν όχι μόνο να παραμείνουν τα δρομολόγια ως έχουν, αλλά να αυξηθούν για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες τους, αλλά και οι ανάγκες των χιλιάδων τουριστών που επισκέπτονται κατά τη θερινή περίοδο τα νησιά. Είναι χαρακτηριστικό ότι με τη νέα μείωση των δρομολογίων, η Αλόννησος μένει στην ουσία εκτός ακτοπλοϊκής σύνδεσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο «Ρ» έχει δημοσιεύσει σχετικά ρεπορτάζ για τα προβλήματα που δημιουργούνται εξαιτίας των μειωμένων δρομολογίων στα νησιά των Βορείων Σποράδων, αλλά και των «τσουχτερών» τιμών που επιβάλλει στα εισιτήρια η «HELLAS FERRIES». Σ' ένα απ' αυτά, δε, η πλοιοκτήτρια εταιρία απάντησε με επιστολή της προς την εφημερίδα ως εξής: «... τόσο τα ναυλολόγια, όσο τα δρομολόγια, οι ώρες αφιξο-αναχωρήσεων των πλοίων, η συχνότητα των δρομολογίων, τα λιμάνια προσέγγισης, ο αριθμός των πληρωμάτων ανά ειδικότητα σε κάθε πλοίο κ.λ.π. καθορίζονται με απόφαση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ