Παρασκευή 8 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
«Εχουμε χρέος να σταθούμε στο πλευρό των Παλαιστινίων»

Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην Κρήτη

Στη διάρκεια της χτεσινής συνέντευξης Τύπου, στην Κρήτη, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, έδωσε έμφαση στην ανάγκη συμπαράστασης του ελληνικού λαού στον συνεχιζόμενο αγώνα των Παλαιστινίων και στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τονίζοντας:

«Είναι χρέος του ελληνικού λαού, και λόγω των παραδόσεων και λόγω της συνείδησης που έχει και της ευαισθησίας, να σταθούμε όμως ακόμα πιο ενεργητικά στο πλάι του παλαιστινιακού λαού. Ο αγώνας των Παλαιστινίων έχει διεθνή σημασία. Ας σκεφτεί κανείς τι αλλαγή θα είναι στις αρχές του 21ου αιώνα αν ο παλαιστινιακός λαός νικήσει και επιβάλει το δικό του ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος. Από κει και πέρα, ποιο θα είναι το εσωτερικό καθεστώς, ποιες πολιτικές δυνάμεις θα κυριαρχούν, είναι θέμα που θα το καθορίσει ο παλαιστινιακός λαός. Εχει μεγάλη σημασία να σπάσουν τα μούτρα τους, εδώ στη Μέση Ανατολή, οι ΗΠΑ και οι υποκριτές Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους. Η νίκη του παλαιστινιακού λαού θα σημάνει μια νίκη- αφετηρία για ένα πιο ισχυρό κίνημα εναντίον του ιμπεριαλισμού, εναντίον του πολέμου. Εχουν πολύ μεγάλη σημασία οι διεθνείς κινητοποιήσεις αλληλεγγύης. Εχει πολύ μεγάλη σημασία η Γένοβα, το Πόρτο Αλέγρε και οι άλλες πόλεις της Ευρώπης αλλά και της αμερικανικής ηπείρου που φιλοξένησαν κινητοποιήσεις κατά της καπιταλιστικής διεθνοποίησης που λέμε εμείς, κατά της παγκοσμιοποίησης που λένε άλλοι.

Ομως, για να δούμε, φτάνουν αυτές οι κινητοποιήσεις για να αναχαιτίσουν την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα; Αυτή κρύβεται σε κάθε χώρα και σε κάθε περιοχή της Γης. Θα ήθελα λοιπόν να απευθυνθούμε στα φιλειρηνικά και ανθρωπιστικά αισθήματα του ελληνικού λαού και να τον καλέσουμε να κάνουμε αυτό που δεν κάνει η ελληνική κυβέρνηση, η οποία έχει εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό, όπως και στον ιρακινό. Να διαμορφώσουμε ένα μεγάλο κύμα αλληλεγγύης που η δύναμή του να φτάνει και να ακούγεται στη Ραμάλα, στη Γάζα, στη Ναμπλούς, στη Βηθλεέμ, παντού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ