Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»
Μέτρα για κάλυψη των αναγκών και στήριξη των αναπληρωτών

Ξεκίνησε την Τρίτη 16 και ολοκληρώνεται την Τρίτη 23 Αυγούστου η διαδικασία υποβολής αίτησης δήλωσης προτίμησης για πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών το διδακτικό έτος 2022-2023. «Για μια ακόμα σχολική χρονιά, τα χιλιάδες κενά στην εκπαίδευση, παρά τους 8.487 μόνιμους διορισμούς, θα καλυφθούν από συμβασιούχους εκπαιδευτικούς», σημειώνει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» με αφορμή τη διαδικασία, προβάλλοντας τις δίκαιες διεκδικήσεις για χιλιάδες μόνιμους διορισμούς, εδώ και τώρα, με βάση τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων, να μονιμοποιηθούν όλοι οι αναπληρωτές που εργάζονται τα τελευταία χρόνια, κανένας να μην απολυθεί.

«Μέσα από τους Συλλόγους και τις ΕΛΜΕ απαιτούμε οι προσλήψεις των αναπληρωτών να γίνουν σε μια φάση από την αρχή της χρονιάς και να καλυφθούν όλες οι ανάγκες, σε όλες τις ειδικότητες και τις δομές της εκπαίδευσης, να δοθούν όλα τα κενά στη δημοσιότητα. Παλεύουμε για την εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών, για δωρεάν μετακίνηση και επίδομα στέγασης, για στήριξη της καθημερινής διαβίωσης των συναδέλφων με όλα τα μέσα από υπουργείο Παιδείας, δήμους και Περιφέρειες», σημειώνει η ΑΣΕ.

Καλεί τους αναπληρωτές από την πρώτη μέρα της πρόσληψης να έρθουν σε επαφή με το σωματείο τους, διεκδικώντας συλλογικά τα δικαιώματά τους, επιβάλλοντας λύσεις για όλους τους εκπαιδευτικούς, δυναμώνοντας την αλληλεγγύη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ