Παρασκευή 8 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΕΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
«Αναχωροθέτηση ΤΕΕ, δε χωράς πουθενά»

Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποίησαν χτες οι μαθητές των απογευματινών ΤΕΕ

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στον Πειραιά
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στον Πειραιά
Την αντίθεσή τους στην προωθούμενη αναχωροθέτηση των ΤΕΕ διαδήλωσαν χτες το απόγευμα οι μαθητές των απογευματινών ΤΕΕ του Πειραιά, καταγγέλλοντας το υπουργείο Παιδείας το οποίο στην πράξη προσπαθεί να παύσει τη λειτουργία Τομέων και ειδικοτήτων στα υπάρχοντα και υποβαθμισμένα ΤΕΕ.

Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν χτες το απόγευμα στην πλατεία Κοραή και στη συνέχεια με μια δυναμική πορεία κατευθύνθηκαν στον υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. «Αναχωροθέτηση ΤΕΕ δε χωράς πουθενά», έγραφε το πανό του Συντονιστικού Αγώνα, ενώ οι μαθητές βροντοφώναζαν «Σημίτη, Ευθυμίου, ακούστε το καλά, η αναχωροθέτηση θα μείνει στα χαρτιά» και «Θέλουμε σχολεία, καθηγητές, βιβλία και όχι διαβατήρια για την ανεργία».

Τη χτεσινή κινητοποίηση των μαθητών προσπάθησαν για μια ακόμη φορά να την «αναβάλουν» οι διευθυντές των σχολείων, χρησιμοποιώντας ως απειλή τις απουσίες και τις αποβολές. Το γεγονός αυτό κατήγγειλαν οι μαθητές οι οποίοι επισήμαναν ότι «η τρομοκρατία δε θα περάσει».

Φτάνοντας στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας αντιπροσωπεία των μαθητών ζήτησε να συναντηθεί με την ηγεσία για να καταθέσει σχετικό ψήφισμα. Ομως για ακόμη μια φορά η ηγεσία απουσίαζε αφού το απόγευμα δεν είναι εργάσιμη ώρα.

Για την ανάγκη να ξεδιπλωθούν νέοι αγώνες για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης και να μην υποβαθμιστεί περισσότερο η μόρφωση των μαθητών, έκανε λόγο στη συγκέντρωση έξω από το ΥΕΝ, ο Παναγιώτης Γιαννακόπουλος, από την ΕΛΜΕ Πειραιά.

Οι μαθητές απαιτούν να μην πάνε χαμένα τα όνειρά τους και τα χρόνια που ξοδεύουν στα ΤΕΕ και ζητούν ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό σχολείο, δημόσιο και δωρεάν για όλους, καθώς και σύστημα επαγγελματικής εκπαίδευσης δημόσια και δωρεάν μετά το 12χρονο σχολείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ