Τρίτη 23 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Αναζητούνται οι νταήδες που χτύπησαν τουρίστες

Εχουν ταυτοποιηθεί από την αστυνομία τα δύο άτομα (36 και 38 ετών) που επιτέθηκαν σε οικογένεια Γερμανών τουριστών στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τα άτομα έχουν απασχολήσει κι άλλες φορές τις αρχές της Κρήτης στο παρελθόν, έχοντας ποινικό ιστορικό. Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή και μια σύγκρουση δύο οχημάτων, του ενοικιαζόμενου από τους Γερμανούς τουρίστες και ενός 4x4 που ανήκει στους δύο κατοίκους Μυλοποτάμου, εξελίχτηκε σε βίαιο επεισόδιο.

Την άμεση σύλληψη των δραστών της φονικής επίθεσης σε βάρος τους ζήτησε η οικογένεια των Γερμανών τουριστών, που δηλώνουν συγκλονισμένοι από το γεγονός. Οπως δήλωσαν οι Γερμανοί τουρίστες, μία απλή υπόθεση, η ανταλλαγή στοιχείων μετά την ελαφρά πρόσκρουση του 4x4 στο πίσω μέρος του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, εξελίχθηκε σε θρίλερ για τα τρία αδέρφια και τον πατριό τους. Εκτός από τη βίαιη επίθεση που δέχτηκε αρχικά ο ένας από τους δύο γιους, ακολούθησε και η επίθεση με μαχαίρι που είχε λάμα 20 - 25 εκατοστών. Η οικογένεια προσπάθησε να απομακρυνθεί, χωρίς ωστόσο να ξεφεύγει από τον κίνδυνο, αφού ο οδηγός του αγροτικού οχήματος άρχισε να τους καταδιώκει μέχρι το κέντρο του Πανόρμου, όπου με όπισθεν ανέβηκε πάνω στο ενοικιαζόμενο αμάξι, σε μια προφανή απόπειρα να συνθλίψει τους επιβάτες, που γλίτωσαν χάρη στην παρέμβαση των ντόπιων. Οι ίδιοι κάλεσαν την αστυνομία αλλά, όπως καταγγέλλουν, δεν υπήρξε αρχικά καμία αντίδραση στις εκκλήσεις της οικογένειας.

Για το σοβαρό αυτό περιστατικό ενημερώθηκαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, και ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, και ζήτησαν να υπάρξει απονομή ευθυνών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ