Τρίτη 23 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΡΑΜΑ
Ενας νεκρός και ένας σοβαρά τραυματίας σε αγώνα ορεινού τρεξίματος

Ενας 55χρονος λάτρης του ορεινού τρεξίματος και ερασιτέχνης ορειβάτης, ο Στέλιος Σαμαράς, έχασε τη ζωή του και ένας 56χρονος τραυματίστηκε σοβαρά, όταν χτυπήθηκαν από κεραυνό στο όρος Φαλακρό στη Δράμα κατά τη διάρκεια νυχτερινού αγώνα.

Τα ξημερώματα της Κυριακής σήμανε συναγερμός όταν τρίτος συναθλητής τους κατάφερε να ενημερώσει και να καλέσει σε βοήθεια. Η επιχείρηση που στήθηκε από την ΠΥ εξελίχθηκε υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Οι τρεις αθλητές ξεκίνησαν την ανάβασή τους στο Φαλακρό, από την κεντρική πλατεία του χωριού Πύργοι, με στόχο να τερματίσουν στο καταφύγιο του χιονοδρομικού κέντρου, περνώντας από τις 6 υψηλότερες κορυφές, με πάνω από 2.000 μέτρα υψόμετρο, με όριο τις 12 ώρες, που διοργάνωσε ο Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Νευροκοπίου. Ο καιρός επιδεινώθηκε και άρχισαν να εκδηλώνονται έντονη βροχόπτωση και πτώση κεραυνών. Ενας κεραυνός χτύπησε την ομάδα με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο του 55χρονου από την Καβάλα, πατέρα ενός παιδιού. Ο σοβαρά τραυματίας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Καβάλας σε σταθερή κατάσταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ