Τρίτη 23 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΕΡΟΥ
Σοβαρό δυστύχημα με τουριστικό λεωφορείο

Ενα πολύ σοβαρό δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής (τοπική ώρα) κοντά στον περίφημο αρχαιολογικό χώρο του Περού, Μάτσου Πίτσου, όταν βανάκι με τουρίστες έπεσε σε γκρεμό 100 περίπου μέτρων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στα περουβιάνικα μέσα ενημέρωσης, υπάρχουν έως τώρα 4 νεκροί, καθώς και αρκετοί τραυματίες που έχουν μεταφερθεί στα πλησιέστερα νοσοκομεία. Το μικρό λεωφορείο επέστρεφε από τον αρχαιολογικό χώρο με 20 τουρίστες, επιβαίνοντες και τον οδηγό του οχήματος. Το δυστύχημα συνέβη στην περιοχή Αμπρα Μάλαγα του Κούσκο, κοντά στο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο του Μάτσου Πίτσου.

Ανάμεσα στους επιβαίνοντες του συγκεκριμένου λεωφορείου ήταν και δύο Ελληνες, ένας νέος άνδρας, που είναι καλά στην υγεία του και η φίλη του που νοσηλεύεται με κατάγματα στο νοσοκομείο του Κούσκο.

Μαρτυρίες κατοίκων στην περιοχή, που έσπευσαν να παράσχουν βοήθεια στους τραυματίες, αναφέρουν ότι το σημείο ήταν δύσβατο και έκανε δύσκολη την πρόσβαση στα σωστικά συνεργεία, με αποτέλεσμα να καταφέρουν να το προσεγγίσουν μετά από αρκετή ώρα, ενώ έβρεχε και είχε χαμηλή ορατότητα λόγω ομίχλης.

Πάντως η συγκεκριμένη ζώνη με οδικό δίκτυο σε κακή κατάσταση είναι μια περιοχή όπου συμβαίνουν συχνά αυτοκινητιστικά δυστυχήματα, ενώ το ταξίδι με το αυτοκίνητο επιλέγεται από πολλούς τουρίστες ως πιο φτηνή επιλογή σε σχέση με το τρένο. Συχνά ως αιτία των ατυχημάτων αναφέρεται η υπερβολική ταχύτητα σε σχέση με τις άσχημες καιρικές συνθήκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ