Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΕΡΟΥ
Ενημέρωση για το τραγικό δυστύχημα

Καλά στην υγεία τους είναι οι δύο Ελληνες που επέβαιναν στο τουριστικό λεωφορείο που έπεσε σε χαράδρα περίπου 100 μέτρων στο Περού την Κυριακή το βράδυ. Πρόκειται για τους συντρόφους μας Ανδρέα Σοφιανό και Μυρτώ Αρβανίτη.

Το τουριστικό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν συνολικά 20 επιβάτες και ο οδηγός, επέστρεφε από το Μάτσου Πίτσου και το δυστύχημα έγινε περίπου 100 χιλιόμετρα από την πόλη Κούσκο.

Ευχόμαστε στους συντρόφους καλή επιστροφή και ιδιαίτερα στην συντρόφισσα Μυρτώ καλή ανάρρωση από τον τραυματισμό της.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικού Εμπορίου και Τουρισμού του Περού, που ενημερώνει για το δυστύχημα που έγινε στην περιοχή Αμπρα Μάλαγα, 4 είναι οι νεκροί από το τραγικό δυστύχημα, 3 Κολομβιανοί και ο ένας Περουβιανός, ενώ μεταξύ των τραυματιών είναι τέσσερις Γάλλοι, δύο Καναδοί, δύο Ισραηλινοί, δύο Αργεντινοί, ένας Ολλανδός, ένας Ισπανός και δύο Περουβιανοί, ο ένας εκ των οποίων είναι ο οδηγός.

Το υπουργείο εκφράζει τα συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων και ενημερώνει ότι «έχουν ξεκινήσει έρευνες για τα αίτια του τραγικού συμβάντος και ότι υπάρχει συντονισμός με πρεσβείες και προξενεία προκειμένου να επικοινωνήσει με τους συγγενείς των πληγέντων ή των θανόντων και ότι παρέχεται υποστήριξη στον επαναπρογραμματισμό ή/και ακύρωση πτήσεων και εισιτηρίων ξηράς για τους επηρεαζόμενους ταξιδιώτες».

Να σημειώσουμε ότι η ζώνη όπου έγινε το δυστύχημα, στον δρόμο επιστροφής από τον φημισμένο αρχαιολογικό χώρο όπου ήταν το βασίλειο των Ινκας, είναι περιοχή όπου γίνονται συχνά ατυχήματα λόγω της κακής κατάστασης του οδικού δικτύου, ενώ την κατάσταση δυσκολεύουν και οι καιρικές συνθήκες με συχνές βροχοπτώσεις και ομίχλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ