Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Καταγγέλλει ποινικοποίηση του δικαιώματος στην απεργία

Προσπάθεια ποινικοποίησης του δικαιώματος στην απεργία καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, καθώς το Α' Λιμενικό Τμήμα Πειραιά μέσω δικογραφίας απέδωσε κατηγορία για παρακώλυση συγκοινωνιών στην ΠΕΝΕΝ και στον πρόεδρό της για την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 10/6/2021.

«Η κατηγορία αυτή στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, ημέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας προκηρυγμένης από τη ΓΣΕΕ, το ΕΚΠ, την ΠΝΟ και όλα τα ναυτεργατικά σωματεία του Πειραιά ενάντια στην αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, στόχο έχει να φοβίσει και να τρομοκρατήσει συνολικά το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα», σημειώνει το ΕΚΠ.

Επισημαίνει ότι δύναμη των εργαζομένων «είναι η αλληλεγγύη, η ελπίδα βρίσκεται στον αγώνα ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του» και καλεί τα σωματεία - μέλη του «να καταδικάσουν με όλους τους τρόπους αυτές τις πρακτικές. Να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο την πάλη τους και τον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ