Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΣΕ ΣΤΕΡΕΑ - ΕΥΒΟΙΑ
«Τρέμει το φυλλοκάρδι μας»

Με τον φόβο των πλημμυρικών φαινομένων και μοναδικό δήθεν μέτρο πρόληψης τα ...μηνύματα «ατομικής ευθύνης» της Πολιτικής Προστασίας ζουν οι κάτοικοι σε αρκετές περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, με την κατάσταση να γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνη στην πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια.

Η μικρής διάρκειας αλλά έντονες βροχοπτώσεις είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι, να σημειωθούν πολύωρες διακοπές ρεύματος, κατολισθήσεις κ.ά. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι στα χωριά γύρω από τον Σπερχειό ποταμό στη Φθιώτιδα οι πλημμύρες γίνονται όλο και πιο συχνό φαινόμενο, χωρίς εδώ και δεκαετίες να έχει υλοποιηθεί οργανωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής θωράκισης. Στην ορεινή Ευρυτανία το οδικό δίκτυο γίνεται αδιάβατο σχεδόν μετά από κάθε βροχόπτωση.

Στο Ληλάντιο Πεδίο και τα Ψαχνά, δύο χρόνια μετά τις φονικές πλημμύρες δεν έχουν προχωρήσει αντιπλημμυρικά έργα, όπως και έργα αποκατάστασης των ζημιών που είχαν προκληθεί τότε. Για την αντιπλημμυρική προστασία στον Λήλαντα ποταμό δεν έχουν προχωρήσει μάλιστα ούτε οι μελέτες, με την Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων να προχωράει σε νέα κινητοποίηση την Κυριακή 4 Σεπτέμβρη, στις 10.30 π.μ., στη γέφυρα του Βασιλικού.

Να ενταθεί η διεκδίκηση έργων υποδομής

Την αγωνία και τον φόβο που βιώνει ο λαός της Βόρειας Εύβοιας μπροστά στον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων αποτυπώνει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Αννας, τονίζοντας την ανάγκη να ενταθεί η διεκδίκηση έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης.

«Τέσσερα χρόνια μετά τις πλημμύρες του "Ζορμπά" και έναν χρόνο μετά την καταστροφική πυρκαγιά, το σύνολο των οικισμών του δήμου παραμένουν αθωράκιστοι και απροστάτευτοι σε περίπτωση βροχοπτώσεων.

Τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα, τόσο στον ορεινό όγκο και τους κάμπους της περιοχής όσο και εντός των οικισμών, είναι ελάχιστα έως ανύπαρκτα!!!

Σε κάθε έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ τρέμει το φυλλοκάρδι μας, ζούμε μέσα στην αγωνία και την ανησυχία μήπως πνιγούμε...», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» και προσθέτει:

«Για όλη αυτή την κατάσταση όμως υπάρχει ένοχος. Είναι η πολιτική που εφαρμόζεται όλα αυτά τα χρόνια και την υπηρέτησαν πιστά όλες οι κυβερνήσεις, οι δήμοι και η Περιφέρεια. Με τραγικό τρόπο καταλαβαίνουμε πως δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας μας. Ενώ γνωρίζουν τον επείγοντα χαρακτήρα των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, υλοποιούν έργα και υποδομές με κριτήριο την κερδοφορία και όχι την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ