Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΥΓΕΙΑ
ΧΙΟΣ
Σήμερα η κινητοποίηση για το ΕΚΑΒ

Με ένα ασθενοφόρο για όλο το νησί χάνονται άδικα ζωές

Κινητοποίηση έξω από το Νοσοκομείο Χίου σήμερα Πέμπτη, στις 11.30 π.μ. οργανώνουν Σωματεία και φορείς ενάντια στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, που έχει αφήσει το ΕΚΑΒ υποστελεχωμένο με αποτέλεσμα να υπάρχει μόνο ένα ασθενοφόρο για όλο το νησί. Η οργή ξεχειλίζει στη Χίο, μετά και τον πρόσφατο θάνατο 57χρονου πυροσβέστη σε χωριό που απέχει μόλις 8 χιλιόμετρα από το Γενικό Νοσοκομείο του νησιού. Ο 57χρονος αισθάνθηκε αδιαθεσία και ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, αλλά το μοναδικό ασθενοφόρο ήταν σε άλλο περιστατικό, και όταν κατάφερε να φτάσει ήταν ήδη αργά για τον άτυχο πυροσβέστη.

Στην κινητοποίηση που πραγματοποιείται έξω από το Νοσοκομείο Χίου, καλούν το Σωματείο του Νοσοκομείου, άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς του νησιού, ενώ το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας από τις 11.30 π.μ.

«Δύο μήνες μετά την επίσκεψη του υπουργού Υγείας και τις κούφιες εξαγγελίες του και προκλητικές δηλώσεις του, συνεχίζουν να χάνονται αβοήθητοι οι συμπολίτες μας. Οσοι παρουσιάζονται "έκπληκτοι" όπως το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, έχουν την υπογραφή τους σε αυτή την πολιτική της εμπορευματοποίησης που την εφάρμοσαν εδώ και χρόνια και εξακολουθούν να προωθούν», σημειώνει μάλιστα σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ με αφορμή το παραπάνω τραγικό περιστατικό, προσθέτοντας: «Ολοι τους είναι ένοχοι, υπηρετούν την Υγεία - εμπόρευμα που θεωρεί κόστος την υγεία του λαού».

Συστηματική υποβάθμιση του Βενιζέλειου Νοσοκομείου

Τη διαρκή και συστηματική υποβάθμιση του Βενιζέλειου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου καταγγέλλει η Ενωση Εργαζομένων στο Νοσοκομείο με ανακοίνωσή της, σημειώνοντας ότι το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τα τμήματα που λόγω των χρόνιων ελλείψεων σε προσωπικό και υποδομές, είτε υπολειτουργούν ή αδυνατούν παντελώς να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς.

Υπάρχουν, όπως αναφέρουν: Κλινικές που αδυνατούν να δεχτούν νέους ασθενείς ή να στελεχώσουν την εφημερία τους, τμήματα πρώτης γραμμής συστηματικά υποστελεχωμένα. Εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με απαιτήσεις της διοίκησης να αναλάβουν, χωρίς να είναι εξουσιοδοτημένοι, την ευθύνη για γνωμάτευση και διάγνωση «αιματολογικών και βιοχημικών εξετάσεων, κάτι που είναι και παράνομο και ανήθικο, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του Βιοχημικού και Αιματολογικού εργαστηρίου, που έχουν κινηθεί ήδη νομικά κατά της απαράδεκτης αυτής απόφασης». Ακόμα υπάρχουν καθυστερήσεις ή και μη καταβολή δεδουλευμένων από εφημερίες.

Το Σωματείο απέναντι στις επιπτώσεις από τη διαχρονική πολιτική των κυβερνήσεων απαντούν προβάλλοντας μεταξύ άλλων αιτήματα όπως άμεση στελέχωση με το απαραίτητο προσωπικό, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, άρση των αναστολών εργασίας, ένταξη στα ΒΑΕ κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ