Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ 2023
Δοκιμασία στο Βελιγράδι για την Εθνική

Στον δρόμο προς τη συμμετοχή της στο προσεχές Eurobasket, η Εθνική ομάδα καλείται πρώτα να αντεπεξέλθει με επιτυχία σε δύο αγώνες για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, σήμερα στο Βελιγράδι με αντίπαλο τη Σερβία (21.00 - Novasports Prime) και την Κυριακή 28/8 στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο το Βέλγιο (20.00 - Nοvasports 4). Στόχος της Εθνικής το 2 στα 2, που θα τη φέρει ακόμα πιο κοντά στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και παράλληλα σε ακόμα καλύτερο στάδιο ετοιμότητας ενόψει του Eurobasket, τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο.

Κομβική η κόντρα στο Βελιγράδι

Η Εθνική συμμετέχει στον 1ο όμιλο της β' φάσης των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με «προίκα» τον απολογισμό 3-1 (νίκες - ήττες) από την α' φάση, ο οποίος τη φέρνει στην κορυφή του ομίλου μαζί με τη Λετονία (επίσης 3-1). Στον όμιλο συμμετέχουν ακόμα η Τουρκία (2-2), το Βέλγιο (2-2), η Σερβία (1-3) και η Μεγάλη Βρετανία (1-3). Στην τελική φάση προκρίνονται οι 3 πρώτες ομάδες.

Οπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στον νέο όμιλο, το αποψινό ματς στο Βελιγράδι είναι καθοριστικό τόσο για την Ελλάδα όσο και για τη Σερβία. Η μεν Ελλάδα με νίκη απόψε κάνει αποφασιστικό βήμα για την εξασφάλιση της πρόκρισης στην τελική φάση, η δε Σερβία δεν έχει περιθώρια περαιτέρω απωλειών, πόσο μάλλον εντός έδρας.

Με απουσίες, αλλά με Γιάννη

Στο αποψινό ματς η Εθνική θα παραταχθεί με δύο σημαντικές απουσίες, αυτές του Γιώργου Παπαγιάννη και του Ιωάννη Παπαπέτρου, οι οποίοι δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τους τραυματισμούς τους. Αντίθετα, στην αποστολή εντάχθηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στη μέση που του στέρησαν τη συμμετοχή στο ματς με την Τουρκία για τον τελικό του τουρνουά «Ακρόπολις». Ετσι, η κόντρα του Ελληνα άσσου των Μιλγουόκι Μπακς με τον επίσης σπουδαίο ΝΒΑer Νίκολα Γιόκιτς, παίκτη του Ντένβερ, δίνει ιδιαίτερο χρώμα στην αναμέτρηση.

Η αποστολή της Εθνικής: Κώστας Παπανικολάου, Κώστας Σλούκας, Νικ Καλάθης, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Κώστας Αντετοκούνμπο, Δημήτρης Αγραβάνης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Λεωνίδας Κασελάκης, Λευτέρης Μποχωρίδης και Μιχάλης Λούντζης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ