Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΣΕΛΕΚΤ»
Διεκδικούν αυξήσεις και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς

Σε στάση εργασίας και Γενική Συνέλευση προχώρησε την περασμένη Παρασκευή το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «ΣΕΛΕΚΤ ΣΕΡΒΙΣ ΠΑΡΤΝΕΡ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΕΛΛΑΣ ΑΕ» στο αεροδρόμιο της Αττικής, με βασικό θέμα τον αγώνα που έχει ξεκινήσει για την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Η στάση εργασίας πραγματοποιήθηκε κόντρα στις προσπάθειες της εργοδοσίας να την εμποδίσει, καλώντας εργαζόμενους να δουλέψουν νωρίτερα στη βάρδια, αλλά και ασκώντας πιέσεις μέσα από τα διευθυντικά στελέχη. Στη Συνέλευση οι εργαζόμενοι μίλησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κυρίως λόγω της έλλειψης προσωπικού και της εντατικοποίησης που συνοδεύει τα ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών. Η πολυαπασχόληση κυριαρχεί και κάθε εργαζόμενος δουλεύει σε δυο και τρία πόστα, με ένα ή και κανένα ρεπό τη βδομάδα, χωρίς διάλειμμα, σε πολλές περιπτώσεις χωρίς καλοκαιρινή άδεια επειδή η δουλειά «δεν βγαίνει». Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιούν είναι ελαττωματικός (χαλασμένα καρότσια, πλυντήρια, φούρνοι) και τα μέτρα προστασίας ελλιπή, με αποτέλεσμα να σημειώνονται μια σειρά «ατυχήματα». Τους εργαζόμενους απασχολεί επίσης η πιεστική και προσβλητική συμπεριφορά ορισμένων υπευθύνων καταστημάτων και διευθυντικών στελεχών, που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την καθημερινότητά τους. Ολα τα παραπάνω έχουν οδηγήσει σε παραιτήσεις, όχι μόνο νέων αλλά και εργαζομένων που δούλευαν χρόνια στην εταιρεία.

Το Σωματείο ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις γύρω από την κλαδική Συλλογική Σύμβαση, που πρόσφατα κηρύχθηκε υποχρεωτική, αλλά και για τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας Επισιτισμού - Τουρισμού, κατ' απαίτηση των μεγάλων αλυσίδων εστίασης, για το «ξήλωμα» της 5ήμερης εργασίας. Οσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή επιχειρησιακής Σύμβασης, το Σωματείο καταγγέλλει ότι «αδικαιολόγητα η εργοδοσία σταμάτησε να απαντά στις προσκλήσεις για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων», που είχε ξεκινήσει τον Απρίλη, με σκοπό «να περάσει ακόμα μία σεζόν χωρίς ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, χωρίς την κατοχύρωση βασικών δικαιωμάτων, όπως είναι το 5ήμερο, το 8ωρο κ.λπ.».

Η συνέλευση αποφάσισε να προχωρήσει σε περαιτέρω κινητοποιήσεις και σε συντονισμό και κλιμάκωση με τα υπόλοιπα σωματεία του κλάδου, συνεχίζοντας να πιέζει για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στάση εργασίας τη Δευτέρα 23 Οκτώβρη (2023-10-19 00:00:00.0)
Προετοιμάζει την απεργία και τις μάχες για τη ΣΣΕ (2022-03-15 00:00:00.0)
Η επιχειρησιακή Σύμβαση είναι υπόθεση που αφορά όλους τους εργαζόμενους (2019-05-15 00:00:00.0)
Στο «πόδι» ενάντια στα σχέδια ξενοδόχων και εργοδοτικών συνδικαλιστών (2018-01-09 00:00:00.0)
Θεμελιακές ανατροπές στα δικαιώματά τους για την κερδοφορία των μονοπωλίων (2017-07-18 00:00:00.0)
Η ταξική γραμμή πάλης είναι ικανή να αποσπά κατακτήσεις (2008-01-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ