Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ζημιές από το χαλάζι στα ελαιοπερίβολα της Στυλίδας

Αρκετά μεγάλης έκτασης ζημιές σε ελαιοπερίβολα στην περιοχή της Στυλίδας Φθιώτιδας προκάλεσαν τα καιρικά φαινόμενα των προηγούμενων ημερών, ενώ πλημμύρισε το Κέντρο Υγείας Στυλίδας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Στυλίδας - Εχιναίων, Θωμά Νικολάου, από τους ισχυρούς ανέμους, τη δυνατή βροχή και τη χαλαζόπτωση χτυπήθηκε ένα μεγάλο τμήμα του ελαιώνα που εκτείνεται ανατολικά της Στυλίδας μέχρι τον Καραβόμυλο. Η ζημιά που έχει προκληθεί φαίνεται ότι είναι αρκετά μεγάλη, επισημαίνει και προσθέτει ότι θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσει η καταγραφή από τον ΕΛΓΑ.

Σημειώνει επίσης ότι αυτό είναι το δεύτερο πλήγμα που δέχονται οι ελαιοπαραγωγοί της ανατολικής Φθιώτιδας, μετά και το χαλάζι που χτύπησε την περιοχή της Πελασγίας τον Ιούλιο.

«Οι απώλειες των ελαιοπαραγωγών στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Φθιώτιδας είναι αρκετά μεγάλες. Αν βάλεις την αύξηση στο κόστος παραγωγής, τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος που έχουν τριπλασιαστεί, το πετρέλαιο και την τιμή που πουλάμε στους εμπόρους, στο τέλος θα μπούμε και μέσα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, από τη βροχόπτωση στην περιοχή της Στυλίδας πλημμύρισε το Κέντρο Υγείας, με τους εργαζόμενους να παλεύουν να προστατεύσουν τα μηχανήματα και να απομακρύνουν τα νερά με κουβάδες και σφουγγαρίστρες.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, στο Κέντρο Υγείας Στυλίδας εκτελούνταν εργασίες επισκευής της οροφής του κτιρίου, μέσω προγραμματικής σύμβασης που έχουν υπογράψει η 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, οι οποίες εργασίες δεν ολοκληρώθηκαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ