Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΑΝΙΛΑ.-- Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν από τον τροπικό κυκλώνα «Μα-ον», που έπληξε τη νήσο Λουσόν, στις Φιλιππίνες. Σύμφωνα με τις αρχές, περίπου 50.000 άνθρωποι επλήγησαν από τον κυκλώνα σε 400 χωριά του νησιού. Η ταχύτητα των ανέμων έφτασε τα 150 χλμ./ώρα.

ΛΟΥΑΝΤΑ.-- Πιθανή φαίνεται η παραμονή του Προέδρου της Αγκόλας στην εξουσία για δεύτερη θητεία καθώς το κόμμα του Ζοάου Λουρένσου, MPLA, πήρε (βάσει της καταμέτρησης του 86 % των ψήφων) την πρώτη θέση στο νέο Κοινοβούλιο με 52,08% έναντι του βασικού κόμματος της δεξιάς αξιωματικής αντιπολίτευσης, ΟΥΝΙΤΑ (UNITA), που έπεται με 42%.

ΠΟΡΤ-Ο-ΠΡΕΝΣ.-- Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν τη Δευτέρα σε διαδηλώσεις στην Αϊτή, σύμφωνα με διοργανωτή των κινητοποιήσεων και την αστυνομία, ενώ εντείνονται οι λαϊκές κινητοποιήσεις κατά του Αϊτινού πρωθυπουργού Αριέλ Ανρί σε πολλές πόλεις της χώρας. Από τη Δευτέρα, οδοφράγματα έχουν στηθεί στις κύριες οδικές αρτηρίες της νότιας Αϊτής και τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα εμπορικά καταστήματα έχουν σταματήσει να λειτουργούν. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται κυρίως για την έλλειψη καυσίμων και την ανασφάλεια.

ΟΣΤΙΝ.-- Απολύθηκε χτες ο επικεφαλής της αστυνομίας στη σχολική περιφέρεια Ουβάλντε του Τέξας, Πιτ Αρεντόντο, όπου τον Μάη είχε συμβεί μακελειό σε δημοτικό σχολείο με αποτέλεσμα το θάνατο 19 μαθητών και εκπαιδευτικών από το όπλο ενός 18χρονου δράστη. Ο Αρεντόντο δέχθηκε σφοδρές επικρίσεις για τον ολέθριο χειρισμό της επίθεσης στο δημοτικό σχολείο Ρομπ του Ουβάλντε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ