Σάββατο 27 Αυγούστου 2022 - Κυριακή 28 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ - ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ

Καμία αναφορά, ούτε καν μία λέξη δεν ακούστηκε για το σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο πάνω στο οποίο πατούν οι παρακολουθήσεις - υποκλοπές, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Αλέξη Τσίπρα ή τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, την Παρασκευή στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. Η όποια αντιπαράθεση κινήθηκε στο πλαίσιο της συγκάλυψης των ευθυνών και των τριών. Επιπλέον, έβγαζε ο ένας τα άπλυτα του άλλου στη φόρα, πέφτοντας έτσι οι μάσκες και αποκαλύπτοντας ότι ανεξάρτητα από το ποιο αστικό κόμμα είναι στη διακυβέρνηση, ο αντιδραστικός κρατικός μηχανισμός έχει συνέχεια. Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει εκ νέου η Ολομέλεια για να αποφασίσει επί της πρότασης του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης έκανε εκ νέου λόγο μεν για «υπηρεσιακή αστοχία», ωστόσο έσπευσε να κάνει σαφές ότι οι μηχανισμοί παρακολούθησης δουλεύουν κανονικά και δεν εξαιρούνται από αυτούς ούτε «τα δημόσια πρόσωπα». Από την πλευρά του ο Αλ. Τσίπρας απέδωσε την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκη προσωπικά στον Κυρ. Μητσοτάκη, ενώ σε ένα ρεσιτάλ εμπαιγμού και υποκρισίας είπε ότι επί ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε έγιναν παρακολουθήσεις βουλευτών και πολιτικών προσώπων, όταν με τις συνακροάσεις από το 2016 στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό ήταν υπό καθαρή παρακολούθηση ένα ολόκληρο κόμμα!

Παράλληλα, όλα τα αστικά κόμματα παρέθεσαν διάφορες προτάσεις για την «εξυγίανση» της ΕΥΠ, τηρώντας ωστόσο «σιγή ασυρμάτου» για το άθλιο πλέγμα που συνδιαμόρφωσαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ είτε ως κυβέρνηση, είτε ως αντιπολίτευση, ψηφίζοντας οδηγίες της ΕΕ, νόμους, διακρατικές συμφωνίες, που αναγάγουν σε κανόνα την παρακολούθηση και το φακέλωμα των πάντων, τη συστηματική και γενικευμένη παραβίαση της ιδιωτικής ζωής και των προσωπικών δεδομένων του λαού για τη θωράκιση της εξουσίας του κεφαλαίου.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας απαίτησε την κατάργηση αυτού του βρώμικου θεσμικού πλαισίου, ενώ παρέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία για το πώς ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ το έχουν χτίσει βήμα βήμα και εμπλουτίσει, ψηφίζοντας όλοι μαζί από το 1999 έως σήμερα πλήθος νομοθετικών ρυθμίσεων, κανονισμών και Οδηγιών της ΕΕ. Επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ για διερεύνηση από την Εξεταστική Επιτροπή όλων των συγκεκριμένων καταγγελιών όπως είναι η παρακολούθηση του Ν. Ανδρουλάκη, οι παρακολουθήσεις δημοσιογράφων και οι υποκλοπές στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ από το 2016 έως σήμερα.

Κάλεσε τον λαό να μη συμβιβαστεί με ένα κράτος που εμφανίζεται «προστάτης» των δικαιωμάτων του αλλά τελικά είναι ο βιαστής τους, να γυρίσει την πλάτη στις πολιτικές δυνάμεις που τώρα εμφανίζονται ως «αθώες περιστερές» και υπέρμαχοι της προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων και είναι οι ίδιοι που ψηφίζουν νόμους που χτυπούν τα λαϊκά δικαιώματα. Τόνισε πως μόνο ο λαός που δεν συμβιβάζεται με «μεγάλους αδελφούς», με χαφιεδισμούς και φακελώματα, στοχεύει τον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο και διεκδικεί τα δικαιώματά του, μπορεί να προστατέψει τον λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ