Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Ανάστατοι χιλιάδες γονείς με τις καθυστερήσεις και τον εμπαιγμό

Ούτε χτες ανακοινώθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για τα voucher για τους παιδικούς σταθμούς

Αντιμέτωποι με έναν απίστευτο εμπαιγμό και ταλαιπωρία, με ευθύνη της κυβέρνησης, βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες γονείς που αναμένουν τα αποτελέσματα για τη χορήγηση των «επιταγών εισόδου» (voucher) στην Προσχολική Αγωγή μέσα από το σχετικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Ετσι, χτες, που υποτίθεται ότι ήταν η καταληκτική ημερομηνία για την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων από τον αρμόδιο φορέα (ΕΕΤΑΑ) που κατανέμει τα voucher, και ενώ οι γονείς με αγωνία περίμεναν να δουν τι θα κάνουν, ανακοινώθηκε μετά τις 10 το βράδυ ότι τα αποτελέσματα θα δοθούν σήμερα Τετάρτη μετά το μεσημέρι, «λόγω τεχνικών προβλημάτων». Κι αυτό ενώ οι αιτήσεις έγιναν μέσα στο κατακαλόκαιρο (από 2 μέχρι 17 Αυγούστου), τα «προσωρινά αποτελέσματα» ανακοινώθηκαν στις 23 Αυγούστου, μετά από μια παράταση, και τα λαϊκά νοικοκυριά αδυνατούν να κάνουν στοιχειώδη προγραμματισμό, λόγω της άγνοιας για την εισδοχή παιδιών στους σταθμούς.

Μάλιστα, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε δώσει η κυβέρνηση, σήμερα Τετάρτη που θα ανακοινώνονταν τα οριστικά αποτελέσματα οι δήμοι θα ξεκινούσαν και τις εγγραφές, ενώ αρκετοί ήταν οι δήμοι που είχαν ανακοινώσει ότι από αύριο 1η Σεπτέμβρη θα ξεκινούσαν τη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών. Ειδικά το τελευταίο πλέον είναι αδύνατο να γίνει, αφού ακόμα κι αυτά τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα εξαντλήθηκαν, προκαλώντας δικαιολογημένα την οργή και την αγανάκτηση των λαϊκών οικογενειών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ