Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
Στους εργαζόμενους και τους δημότες φορτώνει τον οικονομικό στραγγαλισμό του δήμου

Τον οικονομικό κλοιό που βρίσκεται ο δήμος Καισαριανής αναδεικνύει το Σωματείο Εργαζομένων, καθώς και τις μεθοδεύσεις από τη δημοτική αρχή για να προλάβει τη λαϊκή αντίδραση, φορτώνοντας έκτος των άλλων τις ευθύνες στους ίδιους τους εργαζόμενους.

Η κατάσταση είναι οριακή, με τα χρωστούμενα δεδουλευμένα να ξεπερνάνε τους 5 μήνες. Επίσης δεν έχουν καταβληθεί τα ατομικά μέσα προστασίας για το 2022, δεν παρέχεται γάλα στους δικαιούχους εργαζόμενους, περικόπτονται παλιότερες άδειες, ενώ και τα μέτρα ασφαλείας είναι ελλιπή.

Για τα παραπάνω ζητήματα αλλά και τα συνεχόμενα κρούσματα εκφοβισμού και τρομοκρατίας από τον δήμαρχο, το Σωματείο εργαζομένων προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 31 Αυγούστου, τονίζοντας ότι «στις σημερινές συνθήκες, της έκρηξης της ακρίβειας σε όλα τα βασικά μέσα λαϊκής κατανάλωσης, το ρεύμα, τα καύσιμα κ.ά. οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν να επιβαρύνονται με δαπάνες που είναι υποχρεωμένος ο δήμος να τους παρέχει και που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας».

Ειδικότερα για τον οικονομικό στραγγαλισμό του δήμου, το σωματείο σημειώνει πως «φτάνει στα όρια της χρεοκοπίας και στην πιθανή εμπλοκή του παρατηρητηρίου» και προσθέτει:

«Εχουμε διάχυτη αγωνία για την επόμενη μισθοδοσία μας, τους κινδύνους από τα Ατομικά Μέσα Προστασίας που δεν έχουνε δοθεί, τα εργατικά ατυχήματα να διαδέχονται το ένα το άλλο, την εξάντλησή μας απουσία προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, την αγανάκτηση των δημοτών που σωστά θεωρούν αδιανόητο την έλλειψη βασικών υπηρεσιών κ.ά.

Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα της χρεοκοπίας από μια διαχρονική πολιτική θα το βιώσουν μαζί μας και οι δημότες και οι επαγγελματίες της Καισαριανής, αφού ο λογαριασμός θα μετακυλιστεί στους ίδιους είτε με αύξηση των δημοτικών τελών, με χαράτσι στον πολιτισμό και αθλητισμό, με μείωση κονδυλίων για τη συντήρηση των σχολείων, με μειωμένες παροχές στα τροφεία των παιδικών σταθμών, με δεσμεύσεις ΑΦΜ και κατασχέσεις κ.ά. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω διάφορων πιέσεων στο στόχαστρο μπαίνουν κυρίως οι μικροοφειλέτες από τη δημοτική αρχή».

Το σωματείο στη συνέχεια υπογραμμίζει ότι σε αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να γίνουν το εύκολο θύμα, ο κυματοθραύστης της λαϊκής διαμαρτυρίας.

Το σωματείο παραθέτει ακόμη ένα νέο απαράδεκτο, αντεργατικό, αυταρχικό επεισόδιο, που ήρθε την περασμένη βδομάδα να προστεθεί στην πολιτική ταυτότητα της δημοτικής αρχής που αποτελεί τον κυβερνητικό τοποτηρητή στην Καισαριανή.

«Για να μη φορτωθεί την πιθανή ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ μεταφέρει τις ευθύνες της στους εργαζόμενους, εξαπολύοντας λεκτικές επιθέσεις, όπως έγινε πριν λίγες μέρες που αυθαίρετα έκλεισε το δημαρχείο βρίζοντας τους εργαζόμενους και λέγοντας "το κλείνω εγώ το μαγαζί", τρομοκρατεί και εκφοβίζει με πειθαρχικές διώξεις εργαζόμενους, επιδίδεται δε σε συνεχείς εκδικητικές μετακινήσεις του προσωπικού αγνοώντας συχνά και τις δυνατότητές τους (θέματα υγείας, προϋπάρχουσα εμπειρία κ.λπ.).

Στο μεταξύ, επιστολή έχει αποστείλει ο Ηλίας Σταμέλος εκ μέρους των εκλεγμένων στον δήμο Καισαριανής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία ζητά να προγραμματιστεί άμεσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να υπάρξει ακριβής παρουσίαση της κατάστασης και αναλυτική ενημέρωση στους κατοίκους και τους φορείς από τη δημοτική αρχή, όπως και ενημέρωση για το ποιες είναι οι συνέπειες της αύξησης του κόστους Ενέργειας σε μια σειρά λειτουργίες του δήμου (θέρμανση σχολείων, παιδικών σταθμών, δημοτικών γηπέδων και κολυμβητηρίων, ΚΑΠΗ κ.ά.).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ψέματα και λάσπη από συνδικαλιστές του ΜΕΤΑ (2016-10-27 00:00:00.0)
Επιτυχημένη πρεμιέρα των «Αθλητικών Δράσεων 2016» (2016-06-08 00:00:00.0)
Στις ανάγκες της μαζικής λαϊκής άθλησης το στάδιο της περιοχής (2015-01-28 00:00:00.0)
Να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος (2010-04-28 00:00:00.0)
Αντιλαϊκή πολιτική με «αριστερό» προσωπείο (2005-07-03 00:00:00.0)
Στο πλευρό του δήμου για το καλό της πόλης (1999-04-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ