Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
Επερώτηση για τη μαζική υλοτομία στον Εβρο

Επερώτηση στη διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με θέμα την «Υλοτομία στην περιοχή του ποταμού Εβρου» κατέθεσαν οι εκλεγμένοι κομμουνιστές σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Σε αυτήν αναφέρουν:

«Τον τελευταίο καιρό η "Λαϊκή Συσπείρωση" δέχεται ερωτήματα κατοίκων της περιοχής για τη μαζική υλοτομία δέντρων στην περιοχή του Εβρου. Ηδη από τον Σεπτέμβριο του 2021, που άρχισαν οι εργασίες, έχει υλοτομηθεί ανησυχητικά μεγάλος αριθμός παρόχθιων στην περιοχή από το Διδυμότειχο μέχρι και το Ορμένιο.

Εκτός του ότι το κόψιμο ακόμα και ενός μόνο δέντρου είναι ζημιά για το περιβάλλον, εκφράζονται φόβοι για τη συνολική έκταση δάσους που έχει σχεδιαστεί τελικά να αποκοπεί. Παράλληλα οι ντόπιοι υλοτόμοι αισθάνονται έντονη πικρία, καθώς όπως εκτιμούν έχουν εξαιρεθεί από τις παραπάνω εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Δεν παραβλέπεται επίσης, μετά την υλοτομία, η αύξηση του κινδύνου πλημμυρών από τα νερά του ποταμού.

Επερωτάται ο κ. περιφερειάρχης:

  • Είναι στην ευθύνη της Περιφέρειας οι παραπάνω εργασίες, με βάση ποια μελέτη διενεργούνται, ποια είναι τα στοιχεία του διαγωνισμού για την ανάθεσή τους και τι έκταση - αριθμός δέντρων προβλέπεται να αποκοπεί;
  • Εφόσον η υλοτομία εποπτεύεται από άλλο κρατικό φορέα, τι ενέργειες θα αναλάβει η Περιφέρεια ώστε να ενημερωθούν το Περιφερειακό Συμβούλιο και ο λαός της Θράκης για τα ίδια παραπάνω ζητήματα;».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ