Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τέσσερις τραυματίες σε παιχνίδι χώρου αναψυχής

Ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Allou Fun Park, με 4 νέους ανθρώπους να τραυματίζονται, οι 2 από αυτούς σοβαρά. Το ατύχημα συνέβη στο παιχνίδι La Isla, τύπου τρένου που περνά σε ορισμένα σημεία από νερό, το οποίο λειτουργεί ως τρόπος φρεναρίσματος. Οι τραυματίες εκσφενδονίστηκαν και βρέθηκαν σε θαμνώδη έκταση.

Δύο από τους 4 τραυματίες νοσηλεύονται με βαριά τραύματα στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Μία 21χρονη τραυματίας βρίσκεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με κακώσεις στο θώρακα και οι υπόλοιποι 3 έχουν θλαστικά τραύματα. Συγκεκριμένα, ένας 24χρονος νοσηλεύεται με κακώσεις στη σπλήνα. Επίσης, μια 22χρονη έχει υποστεί διάσειση και θα παραμείνει για νοσηλεία στη Νευροχειρουργική κλινική, ενώ ο τέταρτος τραυματίας φέρει θλαστικό τραύμα στο τριχωτό της κεφαλής και αποχώρησε από το νοσοκομείο.

Το περιστατικό αυτό φέρνει στην επικαιρότητα το ζήτημα των μέτρων ασφάλειας σε τέτοιους χώρους που εκμεταλλεύονται ιδιωτικές εταιρείες. Αρχικά η αίσθηση που είχαν οι επιβαίνοντες ότι το συγκεκριμένο βαγονέτο - βάρκα εκτροχιάστηκε δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται, ωστόσο εξετάζεται αν η εγκατάσταση λειτουργούσε σωστά και αν το νερό ήταν αρκετό για να λειτουργήσει ως φρένο, όπως προβλεπόταν. Για το περιστατικό προσήχθη από την αστυνομία αρχικά εκπρόσωπος της εταιρείας και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να υπάρξει αυτόφωρη διαδικασία.

Σε αρχική ανακοίνωσή της η διοίκηση της εταιρείας ισχυρίστηκε ότι «δεν υπήρξε ποτέ εκτροχιασμός βαγονιού, η στάθμη του νερού στο παιχνίδι ήταν επαρκής και το παιχνίδι λειτουργεί χωρίς κανένα σφάλμα». Στη συνέχεια με νέα ανακοίνωση αναφέρει ότι «έχει ζητήσει από τις αρχές να σταλεί ανεξάρτητος πραγματογνώμονας στο πάρκο για να επιβεβαιώσει την ασφάλεια του παιχνιδιού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ