Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΛΑΡΙΣΑΣ
Κινδυνεύει η λειτουργία των 11 Δημοτικών ΚΔΑΠ

Τους κινδύνους που υπάρχουν για τη λειτουργία 11 Δημοτικών Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) αναδεικνύει με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Λάρισας.

Συγκεκριμένα, 300 περίπου παιδιά στον δήμο Λάρισας που πληρούσαν τα κριτήρια, κόπηκαν και εκατοντάδες ακόμη δεν μπόρεσαν να κάνουν αίτηση για την εγγραφή τους στα Κέντρα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να παρακολουθήσουν απογευματινές δημιουργικές δραστηριότητες σε δομές του δήμου Λάρισας.

Για τα 11 ΚΔΑΠ (2 απ' αυτά για άτομα με αναπηρία) του δήμου αυτό σημαίνει για το 2022-23 περαιτέρω υποβάθμιση, καθώς μόνο 50 οικογένειες κατάφεραν τελικά να πάρουν το πολυπόθητο voucher στα χέρια τους. Επίσης κινδυνεύουν με απόλυση οι περίπου 50 συμβασιούχοι, που πολλοί απ' αυτούς προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για πάρα πολλά χρόνια σ' αυτές τις δομές του δήμου, σε κτιριακές δομές υποβαθμισμένες, αφού στεγάζονται στα έτσι κι αλλιώς υποσυντήρητα σχολικά κτίρια, ενώ τα παιδαγωγικά και λειτουργικά μέσα χρήζουν ανανέωσης και αναβάθμισης.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Λάρισας επισημαίνει πως «οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων είναι διαχρονικές γι' αυτή την εξέλιξη, όπως και της σημερινής δημοτικής αρχής των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, στη Λάρισα. Παιδιά και άτομα με αναπηρία να καταδικάζονται στο περιθώριο, αποκλεισμένα από τη διέξοδο να συμμετέχουν σε τέτοιου είδους δημιουργικές δραστηριότητες, τη στιγμή μάλιστα που ένα μεγάλο ποσοστό των οικογενειών αδυνατεί να καλύψει ακόμα και τις βασικές του ανάγκες εξαιτίας της ακρίβειας, των συνεχών ανατιμήσεων στα είδη πρώτης ανάγκης, του ενεργειακού κόστους και της φτώχειας. Είναι αναγκαίο όσο ποτέ για να μην υπάρχουν δυσλειτουργίες, να μην μένουν παιδιά εκτός κοινωνικών δομών ή για να μην αναγκάζονται κάθε χρόνο οι γονείς να πληρώνουν περισσότερα λεφτά από την τσέπη τους σε ιδιωτικές δομές, να αποδεσμευτεί η λειτουργία αυτών των δομών από τα προγράμματα ΕΣΠΑ».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Λάρισας» απαιτεί από την κυβέρνηση να δοθεί επιπλέον έκτακτη χρηματοδότηση, ώστε να καλυφτούν άμεσα όλες οι αιτήσεις στα ΚΔΑΠ/ΚΔΑΠ ΜΕΑ και να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων στις δομές. Να αυξηθεί συνολικά η χρηματοδότηση για να λυθούν τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές και να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι, να επεκταθούν οι δομές για να καλύπτονται όλες οι ανάγκες της κάθε περιοχής, να αναβαθμιστεί η συνολική λειτουργία με την εξασφάλιση όλων των αναγκαίων επιστημονικών, παιδαγωγικών μέσων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ