Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΝΑΥΠΛΙΟ
Επιτυχημένο για τρίτη συνεχόμενη φορά το Εργατικό Φεστιβάλ

Κάλεσμα κλιμάκωσης της πάλης το επόμενο διάστημα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχόμενη φορά το Εργατικό Φεστιβάλ που διοργάνωσαν εργατικά σωματεία της Αργολίδας (Τροφίμων - Ποτών, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ), στην Πρόνοια του Ναυπλίου, με κεντρικό σύνθημα: «Η ζωή μας δεν μπαίνει σε voucher και pass, οργάνωση και αγώνας για ζωή με δικαιώματα! Για αυξήσεις στους μισθούς. Για ρεύμα και καύσιμα φθηνά για τον λαό».

Η πρωτοβουλία αγκαλιάστηκε από δεκάδες εργάτες που παρευρέθηκαν για να ακούσουν, να συζητήσουν, να μάθουν, αλλά και να γλεντήσουν. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με το θεατρικό σκετς «Ανθρωποι με... ανεπαρκείς πόρους», από μέλη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων που αφορούσε το πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς».

Στην ομιλία του ο Τάσος Αγγέλου, μέλος της διοίκησης και πρόεδρος του Παραρτήματος Αργολίδας του Συνδικάτου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, κάλεσε σε συσπείρωση στα σωματεία και σε οργάνωση του αγώνα παντού, τονίζοντας ότι αυτή είναι η λύση για τους εργαζόμενους: «Να πυκνώσουν παντού οι εστίες αντίστασης ώστε να κλιμακώσουμε την πάλη μας με απεργιακή απάντηση. Μόνο ο δρόμος του αγώνα διασφαλίζει τα δικαιώματά μας. Γιατί χωρίς εμάς τίποτα δεν κινείται, και έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε αυτήν την κατάσταση!».

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με συναυλία - αφιέρωμα στο ρεμπέτικο με τον Παναγιώτη Κακούρο και την μπάντα του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ