Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Να ληφθούν όλα τα μέτρα Υγείας και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς

Διασωληνωμένος σε ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Θριάσιο» εξακολουθούσε να βρίσκεται μέχρι και χτες ο εργαζόμενος στην εταιρεία «Mallionda», ο οποίος, την Τρίτη το πρωί, κατά τη διάρκεια εργασίας στον προβλήτα των βιομηχανικών εγκαταστάσεων Ελευσίνας των ΕΛΠΕ, παρουσίασε ανεύρυσμα (δεν τραυματίστηκε από πτώση όπως αρχικά είχε αναφερθεί).

Υπενθυμίζεται ότι το κλαδικό Σωματείο Ενέργειας Αττικής - Βοιωτίας - Εύβοιας - Κορίνθου με αφορμή το νέο εργατικό «ατύχημα» (σύμφωνα με την Επιθεώρηση Εργασίας τα «ατυχήματα» με παθολογικά αίτια είναι εργατικά όταν συμβαίνουν την ώρα της δουλειάς) σημειώνει ότι αναδεικνύει τη διαρκή ανάγκη λήψης όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας, υγείας και ασφάλειας, έντασης των ελέγχων από τις αρμόδιες αρχές στους χώρους δουλειάς, διενέργειας προληπτικών εξετάσεων υγείας με ευθύνη της εργοδοσίας για όλους τους εργαζόμενους, «μόνιμους» και εργολαβικούς κ.ά.

Το ΣΕΤΗΠ Θεσσαλονίκης για τον εναερίτη

Την άμεση διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος, καθώς και των ευθυνών που προκύπτουν τόσο στον ΟΤΕ όσο και στις εμπλεκόμενες εργολαβικές εταιρείες ζητά το Σωματείο Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) Θεσσαλονίκης για το εργατικό «ατύχημα» που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στον δήμο Λαγκαδά, όπου ένας εργαζόμενος εναερίτης τραυματίστηκε σοβαρά πέφτοντας από κολώνα, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών. Ο εργαζόμενος δουλεύει σε υπεργολάβο του ΟΤΕ.

Το ΣΕΤΗΠ ξεκαθαρίζει ότι «δεν δεχόμαστε να παίζουν τη ζωή μας κορόνα - γράμματα» και σημειώνει ότι «τρεις μέρες μετά την περιοδεία κυβερνητικών στελεχών σε εταιρείες του κλάδου μας, που διαφήμισαν την περιβόητη "ανάπτυξη για όλους", γίνεται φανερό ότι η ανάπτυξή τους πατάει πάνω στις αντεργατικές αναδιαρθρώσεις, στα ωράρια - λάστιχο, στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, στην εντατικοποίηση, που οδηγούν ακόμα και σε εργατικά ατυχήματα.

Πίσω από τις μεγάλες ελλείψεις μέτρων προστασίας και της έλλειψης συντήρησης των υποδομών (όπως είναι οι ξύλινες κολώνες) βρίσκονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, αφού η συντήρηση και τα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων είναι κόστος για την εργοδοσία».

Το ΣΕΤΗΠ απαιτεί να διαλευκανθούν οι συνθήκες του ατυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες στους εμπλεκόμενους, η εταιρεία να αναλάβει όλο το κόστος νοσηλείας και αποκατάστασης του εργαζόμενου και μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους. Επίσης, να ενταχθούν οι εργαζόμενοι εναερίτες στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, να καταργηθούν οι εργολαβίες και υπεργολαβίες στον ΟΤΕ και να απορροφηθούν σε αυτόν όλοι οι εργαζόμενοι, εργαζόμενοι στα συνεργεία εκτός έδρας να μη λείπουν πάνω από μία βδομάδα και να μη μεσολαβεί λιγότερο από μια βδομάδα μέχρι το επόμενο εκτός έδρας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καλεί σε διαμαρτυρία για τα «ατυχήματα» των διανομέων (2022-08-11 00:00:00.0)
Αλλο ένα εργατικό «ατύχημα» στο εργοστάσιο της ΑΠΣΙ «Πίνδος» (2022-05-11 00:00:00.0)
Ηρωισμός και υποκρισία (2021-02-19 00:00:00.0)
Θάνατος εναερίτη στην Αργολίδα (2019-10-01 00:00:00.0)
Νεκροί εργάτες σε Αγρίνιο και Κάρυστο (2009-05-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ