Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ «ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟ»
Να παρθούν πίσω οι απολύσεις των εργολαβικών

Συγκέντρωση χτες στο εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο

Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας
Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας
Συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο της «Παπαστράτος» στον Ασπρόπυργο πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα εργολαβικοί εργαζόμενοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Σωματειακής Επιτροπής Εργολαβικών Εργαζομένων του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής. Εχοντας στο πλάι τους συνδικάτα και εργαζόμενους από άλλους χώρους δουλειάς, απαίτησαν την ανάκληση των απολύσεων των τριών συναδέλφων τους, μελών της Σωματειακής Επιτροπής.

Υπενθυμίζεται ότι η εργολαβική εταιρεία «Active Business Services», που δραστηριοποιείται και στο εργοστάσιο της «Παπαστράτος», απέλυσε τον έναν εργαζόμενο και θεώρησε «οικειοθελή αποχώρηση» (!) την άρνηση των άλλων δύο εργαζομένων να δεχτούν την απόμακρυνσή τους από την «Παπαστράτος» προς άλλο έργο. Οι τρεις απολύσεις, τονίζει η Σωματειακή Επιτροπή, βάζουν «στο στόχαστρο το δικαίωμα της συνδικαλιστικής δράσης και της συλλογικής έκφρασης. Είναι μία πράξη εκδικητική, αφού τιμωρεί και διώκει όσους συμμετέχουν δραστήρια στη συνδικαλιστική οργάνωση στον χώρο δουλειάς».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τριμερή συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας, χτες το πρωί, η εργοδοσία δεν ανέφερε κανέναν λόγο για την απόλυση του ενός εργαζόμενου, ενώ δήλωσε διατεθειμένη να επαναπροσλάβει τους άλλους δύο εργαζόμενους, με τον όρο να φύγουν από το εργοστάσιο της «Παπαστράτος»...

Στη συγκέντρωση χτες μίλησε ο Κώστας Μωραΐτης, μέλος της Σωματειακής Επιτροπής, ο πρώτος που απολύθηκε από την ABS. Μεταξύ άλλων ανέδειξε ότι η εργολαβική εργασία είναι ένα όπλο που δόθηκε από όλες τις κυβερνήσεις στους εργοδότες για να μπορούν να καταργούν δικαιώματα και κατακτήσεις, ό,τι δηλαδή τους εμποδίζει να βγάλουν περισσότερα κέρδη. Επεσήμανε ότι για τους εργαζόμενους ο μόνος δρόμος υπεράσπισης των συμφερόντων τους είναι η οργάνωση, η ενότητα και η αλληλεγγύη, και αυτό προσπαθούν να εμποδίσουν οι εργοδότες, τη συνδικαλιστική τους δράση. Το κενό της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης των εργολαβικών εργαζομένων, σημείωσε, ήρθε να καλύψει η συγκρότηση της Σωματειακής Επιτροπής πριν τρεις μήνες. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, σχολίασε, που οι τρεις απολύσεις ήρθαν λίγο καιρό μετά. Τόνισε επίσης την ανάγκη όλοι οι εργαζόμενοι, μόνιμοι και εργολαβικοί, να είναι μέλη του επιχειρησιακού σωματείου. Το αίτημα αυτό στηρίζει και η ΔΑΣ, όπως επεσήμανε ο Κώστας Νικολόπουλος, μέλος του ΔΣ του επιχειρησιακού Σωματείου.

Εκ μέρους του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής μίλησε ο Νίκος Μαΐλης. «Μας δίνει δύναμη και κουράγιο η συμμετοχή εργαζομένων και μελών σωματείων από άλλους χώρους δουλειάς», ανέφερε.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν το επιχειρησιακό Σωματείο στον «Παπαστράτο», το Σωματείο ΟΤΑ Ελευσίνας - Ασπροπύργου - Μάνδρας, το Σωματείο Ενέργειας, το παράρτημα Θριασίου του Συνδικάτου Μετάλλου, ο Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας (μέλος της ΟΓΕ) και το Σωματείο Συνταξιούχων Ελευσίνας.

  • Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, ζητώντας από την κυβέρνηση να πάρει θέση για να παραμείνουν στις δουλειές τους στο εργοστάσιο του «Παπαστράτου» και οι τρεις εργαζόμενοι.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να διασφαλιστούν άμεσα όλες οι θέσεις εργασίας! (2022-09-14 00:00:00.0)
Κινητοποίηση στον «Παπαστράτο» ενάντια σε απόλυση χρονίως πάσχοντα (2016-12-17 00:00:00.0)
Καταγγέλλει την απόλυση του προέδρου του από εργολαβική εταιρεία (2016-11-09 00:00:00.0)
Απόπειρα εκφοβισμού στην ΚΑΛΑΣ (2016-02-19 00:00:00.0)
Δυναμική παράσταση στο «Σοφιτέλ» (2005-09-07 00:00:00.0)
Αγωνιστικά ενάντια στις απολύσεις (2000-01-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ