Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ «ΔΙΑΔΗΛΩΤΟΔΙΚΕΙΟ»
Η ποινικοποίηση των αγώνων δεν θα περάσει, διαμηνύουν συνδικαλιστικές οργανώσεις

Με 24ωρη πανυγειονομική απεργία στις 20 Οκτώβρη απαντούν οι υγειονομικοί. Ολοι στα δικαστήρια στις 28 Νοέμβρη, μέρα δίκης σε βάρος της προέδρου της ΟΕΝΓΕ

Από τη συγκέντρωση του Σεπτέμβρη του 2020
Από τη συγκέντρωση του Σεπτέμβρη του 2020
Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αντιδράσεις από φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος ενάντια στη δίωξη της προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Αφροδίτης Ρέτζιου, η οποία σέρνεται στα δικαστήρια για «μη συμμόρφωση» με τις υποδείξεις των αστυνομικών αρχών που είχαν εντολή να εμποδίσουν διαδήλωση υγειονομικών τον Σεπτέμβρη του 2020.

Η ΟΕΝΓΕ οργανώνει μάλιστα 24ωρη πανυγειονομική απεργία στις 20 Οκτώβρη, ενώ καλεί σε μαζική συμμετοχή και στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη.

Για τη δε μέρα της δίκης, 28η Νοέμβρη, οργανώνει μαζική συγκέντρωση στα δικαστήρια.

«Πρόκειται για την πρώτη δίκη με βάση τον αντιδραστικό και αυταρχικό νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Ο χρόνος που μεθοδεύεται μια τέτοια δίκη προφανώς δεν είναι τυχαίος. Επιδιώκει να στείλει ένα μήνυμα τρομοκράτησης και "συμμόρφωσης" των εργαζομένων και του λαού απέναντι σε μια πολιτική που τον συνθλίβει καθημερινά», σημειώνει η ΟΕΝΓΕ.

Και αναδεικνύει ότι «στο στόχαστρο βρίσκονται συνδικαλιστές, πρωτοπόροι εργαζόμενοι που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους με στόχο να επιβληθεί "σιγή νεκροταφείου"». Δεν είναι τυχαίο ότι παράλληλα με την παραπομπή της προέδρου της ΟΕΝΓΕ σε δίκη, είναι σε εξέλιξη προανάκριση σε βάρος και άλλων μελών της Ομοσπονδίας, αφού στον εισαγγελέα σέρνονται για να δώσουν «εξηγήσεις» ο τέως πρόεδρος Κώστας Αθανασίου, ο Εκτορας Γάζος, πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Καρδίτσας και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ, και η Δάφνη Κατσίμπα, τέως πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, όλοι τους επειδή διέπραξαν το «έγκλημα» να καλούν σε συμμετοχή στις συμβολικές κινητοποιήσεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου το 2020.

«Η τρομοκράτηση των εργαζομένων και της νεολαίας, η ποινικοποίηση των αγώνων δεν θα περάσει. Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για την ακύρωση όλων των κατασταλτικών - αντιδραστικών νόμων και ρυθμίσεων. Δυναμώνουμε τον αγώνα για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για αυξήσεις στους μισθούς μας, για δωρεάν Υγεία για όλο τον λαό», καταλήγει η ΟΕΝΓΕ.

Το ΠΑΜΕ

Την παραπομπή της προέδρου της ΟΕΝΓΕ σε δίκη καταγγέλλει στην εργατική τάξη η Γραμματεία του ΠΑΜΕ, σημειώνοντας: «Είναι ξεκάθαρο ότι η ύπαρξη και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε κλάδους και χώρους δουλειάς οδηγεί κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία να βάλουν σε χρήση ό,τι πιο αντιδραστικό έχουν νομοθετήσει όλο το περασμένο διάστημα, προκειμένου να σταματήσουν τις αντιδράσεις που πολλαπλασιάζονται. Της προώθησης με ακόμα μεγαλύτερη ένταση της πολιτικής που τσακίζει την εργατική τάξη και τον λαό προηγούνται πάντα η τρομοκρατία και η καταστολή».

«Τα συνδικάτα θα δείξουν την αλληλεγγύη τους σε όσους σέρνουν σε δικαστήρια και θα συνεχίσουν τον αγώνα για να ακυρώνονται ένας - ένας στην πράξη όλοι οι αντεργατικοί τους νόμοι. Δεν θα συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις τους. Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους», συμπληρώνει το ΠΑΜΕ.

Στις δεκάδες ανακοινώσεις στήριξης της προέδρου της ΟΕΝΓΕ προστίθενται καινούργιες από τους εξής φορείς: ΑΔΕΔΥ, Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου, Ομοσπονδία Υπαλλήλων Υπουργείου Ανάπτυξης (ΟΣΥΒΕΤ), Εργατικό Κέντρο Σάμου. Συνδικάτα: Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών ν. Μεσσηνίας, Επισιτισμού - Τουρισμού ν. Μεσσηνίας, Ιδιωτικού Τομέα ν. Μεσσηνίας, Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, Εργαζομένων Νοσοκομείου «Θριάσιο», Εργαζομένων ΨΝΑ, Δήμου Ηλιούπολης, Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Εμποροϋπαλλήλων Λάρισας, Καθαριστών/ιών Πειραιά, Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατ. Αττικής «Ο Σωκράτης», Εκπαιδευτικών ΠΕ Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», Υπαλλήλων τ. Υπουργείου Ανάπτυξης (Τομείς Βιομηχανίας - Ενέργειας, Ερευνας και Τεχνολογίας), Υπαλλήλων Υπουργείου Εμπορίου, Μόνιμων και ΙΔΑΧ Υπαλλήλων τ. Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας. Ακόμα: Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας (ΕΝΙΠ), Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΜΑΘ, τα Σωματεία ΑΧΕΠΑ, Νοσοκομείου «Θεαγένειο», Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», Νοσοκομείου «Αγιος Δημήτριος» και Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσσαλονίκης, και η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ