Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Στους δρόμους στις 5 Οκτώβρη για αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις

Παναττικό συλλαλητήριο διοργανώνουν την Τετάρτη 5 Οκτώβρη στις 10 π.μ. στην πλατεία Συντάγματος οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, απαντώντας στην κοροϊδία των «αυξήσεων» που προπαγανδίζει η κυβέρνηση και προβάλλοντας τις δίκαιες διεκδικήσεις τους, που μένουν ανικανοποίητες.

Οι συνταξιούχοι απορρίπτουν την κυβερνητική κοροϊδία που παρουσίασε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Θυμίζουν μάλιστα τις αιματηρές περικοπές που έχουν υποστεί εδώ και 13 χρόνια και τονίζουν: «Δεν μπορούμε να θεωρήσουμε "αυξήσεις" τα ποσοστά που αναφέρθηκαν, αλλά παραπέρα μείωση του εισοδήματός μας, αφού αυτά δεν καλύπτουν ούτε την ακρίβεια του τελευταίου διαστήματος, ενώ δεν περιλαμβάνουν τις επικουρικές».

«Δεν ανεχόμαστε να μη δίνονται τα αναδρομικά του 11μηνου», «ότι ένα και πλέον εκατομμύριο συνταξιούχοι δεν θα πάρουν αύξηση, γιατί με τον νόμο Κατρούγκαλου, που διατηρεί η κυβέρνηση της ΝΔ, έχουν "προσωπική διαφορά"», «δεν ανεχόμαστε να διατηρούν την εισφορά αλληλεγγύης του ΑΚΑΓΕ, η οποία είναι πολλαπλάσια του ποσού της φορολογικής εισφοράς που αφαιρέθηκε», αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Διεκδικούν: Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, κατώτατη στα 650 ευρώ. Αμεση έκδοση των συντάξεων, να σταματήσει η κοροϊδία με τα λογισμικά και τις ιδιωτικές εταιρείες που τα διαχειρίζονται. Να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ. Να δοθούν τα αναδρομικά του 11μηνου, που παράνομα παρακρατούνται, αλλά και να αποδοθεί το 0,5% του ΑΕΠ (το ποσό έχει φτάσει στα 3 δισεκατομμύρια!).

Παράσταση διαμαρτυρίας αύριο στο υπουργείο Εργασίας

Ανάμεσα στα αιτήματά τους είναι και αυτό για την απόδοση στις συνδικαλιστικές οργανώσεις της συνδρομής των 20 λεπτών κάθε μήνα που αποδίδουν εθελοντικά οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, και παρακρατείται από τον ΕΦΚΑ χωρίς λόγο. Για τον λόγο αυτό, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών και ο Σύλλογος Συνταξιούχων Δικηγόρων καλούν αύριο Πέμπτη στις 10.30 π.μ. σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ