Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ
Σε διαρκή κίνηση εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις μπροστά στη μεγάλη μάχη

Με ορίζοντα την 24ωρη πανελλαδική απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στις 9 Νοέμβρη και με στόχο να αποτελέσει η κινητοποίηση σταθμό για την πάλη του εργατικού - λαϊκού κινήματος το επόμενο διάστημα, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και σωματεία σε όλη τη χώρα οργανώνουν σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις απευθύνουν το απεργιακό τους κάλεσμα σε κλάδους και χώρους δουλειάς. Συζητούν με τους εργαζόμενους για την ανάγκη να μη δείξουν καμία ανοχή στην πολιτική που τους συστήνει να «προσαρμοστούν» στη ζωή με τα ελάχιστα, να γυρίσουν την πλάτη στα κυβερνητικά - εργοδοτικά καλέσματα να βγάλουν τον χειμώνα με «pass» και με «δελτία», να συμβιβαστούν με την απειλή των πλειστηριασμών, των διακοπών ηλεκτροδότησης, της ακρίβειας στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Επιστρέφουν στην κυβέρνηση ως απαράδεκτες τις εξαγγελίες για παροχές πτωχοκομείου και οργανώνουν τον αγώνα για φθηνό ρεύμα, καύσιμα και τρόφιμα, κατάργηση φόρων, μείωση τιμών και πλαφόν σε βασικά είδη, διαγραφή χρεών. Στέλνουν μήνυμα πως αρνούνται να πληρώσει ο λαός για μια ακόμα φορά τα σπασμένα, προκειμένου να διατηρούνται και να αυξάνονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, δυναμώνοντας τον αγώνα και τη διεκδίκηση για αυξήσεις των μισθών και των συντάξεων πάνω από το ύψος του πληθωρισμού.

Στην κατεύθυνση αυτή, μια σειρά από κινητοποιήσεις τις προηγούμενες μέρες σε όλη τη χώρα έχουν ήδη δώσει τον τόνο, ενώ οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες συνεχίζονται. Τα σωματεία σχεδιάζουν τη δράση τους, ώστε το απεργιακό κάλεσμα να φτάσει πλατιά, με Γενικές Συνελεύσεις, εξορμήσεις, συσκέψεις, τοπικές και κλαδικές κινητοποιήσεις. Ο στόχος που θέτουν είναι η απεργία της 9ης Νοέμβρη να αποτελέσει την κορύφωση της δράσης τους αλλά και μια νέα αφετηρία για τους αγώνες που πρέπει να ακολουθήσουν απέναντι σε κυβέρνηση και εργοδοσία, στη μάχη για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς, για μειώσεις στους φόρους, για πλαφόν σε τιμές κ.ά.

Δραστηριότητα για την προετοιμασία της απεργίας

Σε σύσκεψη καλεί το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής τα επιχειρησιακά σωματεία στην Εστίαση, τα παραρτήματα και τις σωματειακές επιτροπές, τη Δευτέρα 26 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στα γραφεία του (Γλάδστωνος 3, Ομόνοια, 7ος όροφος), με θέμα τον συντονισμό του αγώνα για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης.

Η ΠΕΜΕΝ προχωρά σε οργανωτική σύσκεψη την Τετάρτη 14 Οκτώβρη, στις 11 π.μ. στα γραφεία της.

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου έχει αποφασίσει πρόγραμμα αγωνιστικών πρωτοβουλιών μπροστά στην απεργία. Σήμερα, στις 10 π.μ., θα κάνει παρέμβαση έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στο Βαθύ. Την ίδια μέρα θα γίνουν εξορμήσεις σε σούπερ μάρκετ σε Βαθύ και Καρλόβασι. Επίσης, την Τρίτη 4 Οκτώβρη οργανώνει κινητοποίηση.

Πρόγραμμα δράσης αποφάσισε στη Γενική του Συνέλευση ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Αττικής «Ο Βύρων». Μεταξύ άλλων, οργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας στον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αθήνας (ΣΕΦΑ) την Πέμπτη 6 Οκτώβρη, με αίτημα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης στην Αττική.

Σωματεία του Εβρου καλούν σε σύσκεψη για την οργάνωση της απεργίας τη Δευτέρα 26 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Εβρου στην Αλεξανδρούπολη. Το κάλεσμα υπογράφουν τα σωματεία Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδόμων, Τουριστικών Επαγγελμάτων και Συνταξιούχων ΙΚΑ Εβρου, όπως και το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Θράκης.

Στη Λάρισα

Με μια σειρά από πολύμορφες πρωτοβουλίες, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και πρωτοβάθμια σωματεία της πόλης μπαίνουν μπροστά για την οργάνωση της πάλης ενόψει της απεργίας.

Συγκεκριμένα, σήμερα, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στις 12.00 μ.μ, στην Τοπική Διεύθυνση ΕΦΚΑ (Αγχιάλου 4 - Πρώην Εμπορικό Κέντρο Γαία), με αιχμή τα προβλήματα των ανασφάλιστων διανομέων.

Ακόμα, με σύνθημα «Η Τέχνη παίρνει θέση στο πλευρό των πολλών», το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λάρισας και το Παράρτημα Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου οργανώνουν μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση την Τρίτη 27 Σεπτέμβρη στο κηποθέατρο Αλκαζάρ. Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει στις 7 μ.μ., με την πορεία που θα πραγματοποιήσουν σωματεία της πόλης μαζί με μουσικούς από την κεντρική πλατεία της πόλης προς το κηποθέατρο. Εκεί θα γίνουν χαιρετισμοί από τον Γιάννη Σκόκα - πρόεδρο του ΕΚΝΛ και τον Βασίλη Παρασκευόπουλο - πρόεδρο του ΠΜΣ. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με μεγάλη συναυλία.

Την Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη σωματείων, φορέων και συνδικαλιστών, στην αίθουσα συνελεύσεων του ΕΚΛ (Εργατικής Πρωτομαγιάς 6), για τη συζήτηση της πείρας και την οργάνωση της κλιμάκωσης του αγώνα το επόμενο διάστημα.

  • Με σύνθημα «Ρεύμα φθηνό για όλο τον λαό», το Συνδικάτο Οικοδόμων Καρδίτσας οργανώνει κινητοποίηση τη Δευτέρα 26 Σεπτέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στις οδούς Υψηλάντου και Χατζημήτρου. Από εκεί θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις έξω από γραφεία εταιρειών - παρόχων που πουλάνε «χρυσάφι» το ρεύμα και το κράτος στηρίζει την κερδοφορία τους.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε συνεχή δράση μπροστά στη γενική απεργία της 9ης Νοέμβρη (2022-09-22 00:00:00.0)
Στη Δυτική Ελλάδα και σε άλλες πόλεις (2022-09-16 00:00:00.0)
Συλλαλητήρια στην Αττική την Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη (2018-09-08 00:00:00.0)
Συσκέψεις προετοιμασίας για τα μπλόκα (2016-12-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ