Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Οργανώνονται και διεκδικούν μέτρα για την επιβίωσή τους

Μεγάλο συλλαλητήριο το Σάββατο 22 Οκτώβρη στην «Agrotica» στη Θεσσαλονίκη

Με μια σειρά από πολύμορφες δραστηριότητες και οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι αναδεικνύουν τα οξυμένα προβλήματά τους και οργανώνουν την πάλη για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων για την επιβίωσή τους. Σημαντικός σταθμός στη δράση τους είναι το μεγάλο συλλαλητήριο το Σάββατο 22 Οκτώβρη στη Θεσσαλονίκη, στην έκθεση «Agrotica».

Από τα ιδιαίτερα προβλήματα που σφίγγουν τη θηλιά στους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους είναι το υπέρογκο κόστος παραγωγής, όπου τον τελευταίο χρόνο έχουν σημειωθεί τεράστιες αυξήσεις σε ρεύμα, πετρέλαιο, αγροεφόδια, λιπάσματα, το αίσχος των «ανοιχτών» και απαράδεκτα χαμηλών τιμών παραγωγού, για μια σειρά από προϊόντα, που διαμορφώνουν οι εμποροβιομήχανοι, οι δυσκολίες με τις ανεπαρκείς και καθυστερημένες αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, για ζημιές που σημειώθηκαν ξανά το προηγούμενο διάστημα από το χαλάζι και άλλα φυσικά φαινόμενα.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας των κινητοποιήσεων σήμερα Τετάρτη, στις 8.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο θέατρο Μαξίμ Τυρνάβου, με πρωτοβουλία των Αγροτικών Συλλόγων Τυρνάβου, Αμπελώνα, Δαμασίου, Αργυροπουλίου - Λυγαριάς και της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας.

Επίσης, σε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη, στις 11 π.μ. έξω από το υποκατάστημα της ΔΕΗ στη Σπάρτη προχωρούν Αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι ν. Λακωνίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ