Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΥΓΕΙΑ
ΡΟΔΟΣ
Αλλος ένας άνθρωπος χάθηκε άδικα ενώ μπορούσε να έχει σωθεί

Μόνο ένα ασθενοφόρο για όλα τα χωριά του νησιού

Ακόμα μια ζωή χάθηκε άδικα, αυτήν τη φορά στη νότια Ρόδο, λόγω της τραγικής υποστελέχωσης των δημόσιων δομών Υγείας, των εγκληματικών ελλείψεων στο ΕΚΑΒ.

Το γεγονός καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Νότιας Ρόδου, ενημερώνοντας ότι ο άτυχος ασθενής ήταν Γερμανός τουρίστας ηλικίας περίπου 50 ετών, που παραθέριζε σε μεγάλο ξενοδοχείο στο Κιοτάρι.

Το περασμένο Σάββατο, λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι ο τουρίστας λιποθύμησε στην πισίνα του ξενοδοχείου, αντιμετωπίζοντας οξύ έμφραγμα. Οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου κάλεσαν αμέσως το ΕΚΑΒ, ενώ εκπαιδευμένοι εργαζόμενοι του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και κατόρθωσαν να τον συνεφέρουν.

Ομως το ΕΚΑΒ έκανε 45 λεπτά να φθάσει στο Κιοτάρι, καθώς ξεκίνησε από την πόλη της Ρόδου, αφού στην περιοχή της νότιας Ρόδου δεν υπάρχει ασθενοφόρο. Το αποτέλεσμα τελικά ήταν ο νοσηλευόμενος να πεθάνει κατά τη διάρκεια της διακομιδής.

Η Επιτροπή Κατοίκων έχει επανειλημμένα επισημάνει την ανάγκη στελέχωσης του ΕΚΑΒ με στόλο και προσωπικό, ενώ έχει πραγματοποιήσει αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις διεκδικώντας τη στελέχωση του ΠΙ Γενναδίου με μόνιμο ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, τη λειτουργία του 24 ώρες και 365 μέρες τον χρόνο με παρουσία ειδικευμένου γιατρού, νοσηλευτή και ΕΚΑΒ, τη μονιμοποίηση των τριών νοσηλευτριών που λήγει η σύμβασή τους τον Δεκέμβρη και την πρόσληψη ακόμα τριών νοσηλευτών.

«Αν η κυβέρνηση είχε ικανοποιήσει τα παραπάνω αιτήματα που διεκδικούμε εδώ και πολλά χρόνια οι κάτοικοι και οι φορείς της Νότιας Ρόδου, τότε δεν θα χάναμε συνανθρώπους μας από περιστατικά ρουτίνας για την ιατρική επιστήμη.

Ταυτόχρονα το συγκεκριμένο περιστατικό και άλλα παρόμοια που συνέβησαν φέτος σε τουριστικές περιοχές, αναδεικνύουν πως παρά τα τεράστια κέρδη των ομίλων και τα έσοδα του κράτους, οι δομές δημόσιας Υγείας εξακολουθούν να βρίσκονται σε τραγική κατάσταση υποστελέχωσης. Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι στο νησί μας να έχει διαμορφωθεί σήμερα μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση, για τη ζωή των μόνιμων κατοίκων, των εργαζομένων στον τουρισμό και των επισκεπτών», καταγγέλλει η Επιτροπή και διαμηνύει ότι «αυτή η κατάσταση θα αλλάξει μόνο με τη συλλογική δράση και τους αγώνες» και προσανατολίζεται σε νέες αγωνιστικές πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ