Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ταλαιπωρία για νήπια μετά την αναστολή λειτουργίας του σχολείου τους

Σε απίστευτη ταλαιπωρία υποβάλλονται τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Λουδία του δήμου Χαλκηδόνας στη Θεσσαλονίκη, μετά την απόφαση για αναστολή της λειτουργίας του.

Οπως καταγγέλλουν γονείς, η Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας του Νηπιαγωγείου για έναν χρόνο, επειδή την περίοδο των εγγραφών, οι μαθητές που εγγράφηκαν για να φοιτήσουν ήταν τέσσερις (4), ενώ για τη λειτουργία των νηπιαγωγείων ελάχιστος αριθμός που απαιτείται είναι πέντε (5). Ωστόσο, στη συνέχεια εγγράφηκαν επιπλέον δύο (2) μαθητές, με αποτέλεσμα το Νηπιαγωγείο Λουδία να ξεπερνά τον απαιτούμενο ελάχιστο αριθμό μαθητών.

Εως και σήμερα, σχεδόν τρεις βδομάδες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, οι συγκεκριμένοι μαθητές στον Λουδία είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται στο πλησιέστερο Νηπιαγωγείο που βρίσκεται στο Μικρό Μοναστήρι, διανύοντας καθημερινά 6 χιλιόμετρα για να μεταφερθούν από και προς τη συγκεκριμένη σχολική μονάδα.

Τονίζεται δε πως για τη μεταφορά των μαθητών δεν έχει μεριμνήσει ο δήμος Χαλκηδόνας, καθώς δεν υπάρχει μεταφορικό μέσο μισθωμένο από τον δήμο.

Ετσι θα πρέπει οι γονείς να φροντίζουν για τη μεταφορά των παιδιών και να επιβαρύνονται με το αντίστοιχο κόστος. Εξαιτίας αυτής της κατάστασης και της αδυναμίας ορισμένων γονέων να μεταφέρουν τα παιδιά τους καθημερινά, υπάρχουν μαθητές που έχουν παρακολουθήσει ελάχιστα μαθήματα.

Στη Βουλή το θέμα από το ΚΚΕ

Το θέμα έφερε στη Βουλή το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας, που συζητήθηκε πρόσφατα, ζητώντας να λειτουργήσει άμεσα και κανονικά το Νηπιαγωγείο.

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή, δήλωσε ότι δεν μπορεί η αυξομείωση μαθητών να ανοιγοκλείνει σχολεία μέσα στο έτος, απαξιώνοντας το αίτημα και την ανησυχία των γονιών. Εκανε λόγο για αναστολή λειτουργίας του Νηπιαγωγείου για ένα έτος, λέγοντας πως θα επαναλειτουργήσει του χρόνου αν οι μαθητές είναι περισσότεροι στις εγγραφές, ενώ ισχυρίστηκε ότι τα παιδιά μεταφέρονται δωρεάν με ευθύνη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, που υπέγραφε την Επίκαιρη Ερώτηση, διάβασε την επιστολή των γονιών που εκφράζουν την αγωνία τους, ενώ επισήμανε ότι σύμφωνα με την επιστολή των γονέων ένα από τα παιδιά είναι ΑμεΑ και είναι δύσκολη η μετακίνησή του. Κλείνοντας απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση είπε ότι αν αρνηθεί το αίτημα καταρρέουν τα κυβερνητικά αφηγήματα περί ευαισθησίας και προστασίας νέων γονιών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκατοντάδες καταργήσεις σχολείων και τμημάτων αντί για μέτρα αραίωσης των μαθητών (2021-09-08 00:00:00.0)
«Τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά και να λειτουργούν με όλους τους όρους προστασίας» (2020-11-17 00:00:00.0)
Η κυβερνητική πολιτική απειλεί υγεία και μορφωτικά δικαιώματα (2020-05-29 00:00:00.0)
Απαιτούνται εδώ και τώρα μέτρα με κρατική ευθύνη (2020-05-26 00:00:00.0)
Εκτός νηπιαγωγείου 70 προνήπια (2014-07-17 00:00:00.0)
Να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα μεταφοράς των μαθητών (2000-09-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ