Τετάρτη 5 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Από τη δουλειά χωρίς ρεπό στην ανεργία χωρίς επίδομα

Στους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο, που καθώς η τουριστική περίοδος οδεύει προς το τέλος της μετρούν τις πληγές τους, απευθύνεται η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, καλώντας τους να έρθουν σε επαφή με το σωματείο τους, να μάθουν τα δικαιώματά τους, να διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματά τους.

Ενώ το καλοκαίρι οι αφίξεις έφτασαν σε νέους αριθμούς - ρεκόρ, οι μισθοί των εργαζομένων στο αεροδρόμιο παρέμειναν στα ίδια ή και σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με την περσινή χρονιά. Μάλιστα, όπως επισημαίνει το σωματείο, εκτός από την ακρίβεια σε Ενέργεια, καύσιμα και είδη λαϊκής κατανάλωσης, το εισόδημα των εργαζομένων λεηλατήθηκε και από το «χαράτσι» που είναι αναγκασμένοι να καταβάλλουν για τη στάθμευση στο πάρκινγκ του αεροδρομίου. Επιπλέον, η Ενωση έχει δεχθεί σειρά καταγγελιών για τα ρεπό και τις άδειες, καθώς δηλώνονται από την εργοδοσία «χωρίς να το ξέρει ο εργαζόμενος», σε μέρες που ο υποτιθέμενος αδειούχος «βρίσκεται κανονικά στο πόστο του»! Σήμερα, σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι επιστρέφουν μαζικά στην ανεργία, το επίδομα «δεν είναι εξασφαλισμένο για όλους», αφού οι όροι και οι προϋποθέσεις της εποχικότητας αποκλείουν μεγάλο κομμάτι του προσωπικού.

«Το σωματείο μας είναι το δικό μας αποκούμπι. Αυτό θα υποστηρίξει κάθε εργαζόμενο, θα σταθεί σε κάθε δυσκολία, θα είναι μαζί του στην αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων», τονίζει η Ενωση. Καλεί τους εργαζόμενους να έρθουν σε επαφή μαζί της, να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, να παλέψουν για επίδομα που να εξασφαλίζει την επιβίωσή τους κατά το διάστημα της ανεργίας τους. «Στις 9 Νοέμβρη συμμετέχουμε όλοι στην απεργία γιατί δεν αντέχουμε να σφίξουμε κι άλλο το ζωνάρι!», καταλήγει το σωματείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ