Τετάρτη 5 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΥΓΕΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Υπόθεση του λαού η πάλη ενάντια στη χρόνια υποβάθμιση

Σύσκεψη για την οργάνωση της πάλης από σωματεία και φορείς

Να γίνει ο αγώνας για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Χαλκίδας υπόθεση όλων των εργαζομένων και του λαού της Εύβοιας, «ώστε να πάρει απάντηση η χρόνια και εγκληματική υποβάθμισή του», κάλεσαν το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Χαλκίδας και η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Εύβοιας σε σύσκεψη που διοργάνωσαν την Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι σωματείων, συλλόγων, φορέων και εργαζόμενοι της περιοχής.

Παρευρέθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτή Εύβοιας, τονίζοντας ότι το Κόμμα θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων.

Οι υγειονομικοί κατήγγειλαν για μία ακόμη φορά τις μεγάλες ελλείψεις στο Νοσοκομείο Χαλκίδας και τον κίνδυνο περαιτέρω απαξίωσής του. Απηύθυναν κάλεσμα συστράτευσης, με επόμενους μεγάλους σταθμούς την πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη και την απεργιακή κινητοποίηση των υγειονομικών στις 20 Οκτώβρη, ενώ στη σύσκεψη εγκρίθηκε ψήφισμα, το οποίο οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Γιώργος Λαμπρούλης και Διαμάντω Μανωλάκου κατέθεσαν Αναφορά στη Βουλή.

Από την πλευρά της διοίκησης του Σωματείου εργαζομένων, η πρόεδρος Ιωάννα Ιωάννου και τα μέλη της διοίκησης Παναγιώτης Τζουβαράς και Γιάννης Αγγελάτος ανέδειξαν τις ελλείψεις που έχουν οδηγήσει σε υπολειτουργία και συγχώνευση κλινικών και τμημάτων, σε απάνθρωπες εργασιακές συνθήκες και αδυναμία κάλυψης των αναγκών του λαού της περιοχής. Σημείωσαν ότι το νοσοκομείο μεταφέρθηκε σε νέο τριπλάσιο κτίριο, με αυξημένες ανάγκες, χωρίς καμία ουσιαστική ενίσχυση σε προσωπικό και ότι ο νέος Οργανισμός Υπηρεσιών που εγκρίθηκε πρόσφατα περιλαμβάνει μόλις οκτώ νέες οργανικές θέσεις ιατρών, ενώ ανέφεραν ότι συνάδελφοί τους υγειονομικοί παραμένουν σε αναστολή εργασίας.

Τις τραγικές συνθήκες και την εντατικοποίηση της εργασίας που βιώνει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό εξαιτίας των ελλείψεων περιέγραψαν ο Νικηφόρος Στάικος, πρόεδρος της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Εύβοιας, και η Ελένη Γυφτονικολού, διευθύντρια του αναισθησιολογικού τμήματος, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι υγειονομικοί έχουν χορτάσει από υποσχέσεις και χειροκροτήματα.

Τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και των Σωματείων στον αγώνα των υγειονομικών μετέφερε στη σύσκεψη ο Αντώνης Κούκουρας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου. Τόνισε ότι μέσα από την σύσκεψη θα πρέπει να βγουν συμπεράσματα για τις διαχρονικές ευθύνες που υπάρχουν, αλλά και παράλληλα να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για ακόμη πιο μαζική και δυναμική διεκδίκηση.

Επίσης, μεταξύ άλλων, χαιρέτισαν ο Θεοτόκης Κοντός, μέλος της διοίκησης του Σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου Κύμης και τα μέλη της ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ Τ. Αντωνόπουλος και Π. Παντέλης.

Στο πλευρό των εργαζομένων το ΚΚΕ

Στην τοποθέτησή του ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής Εύβοιας του ΚΚΕ, χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Εύβοιας, σημειώνοντας ότι το ΚΚΕ στέκεται όλα αυτά τα χρόνια στο πλευρό των εργαζομένων του Νοσοκομείου Χαλκίδας, ανεξάρτητα με το ποιος ήταν κυβέρνηση.

«Το ΚΚΕ ήταν και είναι μαζί με τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, της Στερεάς, όλης της Ελλάδας ανεξάρτητα αν κυβερνούσε η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, ή σημερινή κυβέρνηση και πάλι της ΝΔ. Σε σύγκρουση με την αντιλαϊκή τους πολιτική, και για αυτό είμαστε περήφανοι που όλα αυτά τα χρόνια γνωρίζουμε αυτούς τους εργαζόμενους (...) Και στο παλιό νοσοκομείο και αυτά τα χρόνια στο νέο», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Τόνισε ότι τα στοιχεία που έδωσαν οι υγειονομικοί «είναι καταπέλτης. Δείχνουν την τραγωδία, δείχνουν τον αντιλαϊκό ταξικό χαρακτήρα μιας πολιτικής που αντιμετωπίζει την υγεία του λαού ως εμπόρευμα. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα και αυτό θα πρέπει να συζητηθεί. Μιας πολιτικής που λειτουργεί στο 100% σε βάρος του λαού. Με αυτή την πολιτική θα συγκρουστούμε».

Προσδιόρισε ότι αντίστοιχη κατάσταση επικρατεί σε όλα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας και κάλεσε να αναρωτηθεί ο καθένας «τι φταίει»: «Φταίει μία στραβοτιμονιά; Ενα λάθος; Μια παράλειψη; Οχι! Φταίει ότι όλες οι κυβερνήσεις, μαζί με την Ευρωπαϊκή Ενωση, στηρίζουν τη στρατηγική του κεφαλαίου, που αντιμετωπίζει την Υγεία ως πανάκριβο εμπόρευμα για τον λαό, που ενισχύει την εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος Υγείας και ταυτόχρονα δίνει κίνητρα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους της Υγείας να θησαυρίζουν εκμεταλλευόμενοι τις ανάγκες του λαού», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε ότι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Υγείας έχουν διπλασιαστεί και προσδιόρισε ότι την ίδια στιγμή οι λαϊκές οικογένειες, χτυπημένες από το τσάκισμα του εισοδήματος, την ακρίβεια και τη φορομπηξία, αναγκάζονται να χρεωθούν για να δώσουν λύση στο ένα ή στο άλλο πρόβλημα.

Συνεχίζοντας ο Γιώργος Μαρίνος τόνισε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων του Νοσοκομείου και θα δώσει τη μάχη με όλους τους τρόπους για να αναπτυχθεί στη Χαλκίδα και συνολικά στην Εύβοια «ένα καλά οργανωμένο λαϊκό κίνημα που θα απαιτήσει άμεση κάλυψη των κενών και των ελλείψεων, που θα παλέψει για αποκλειστικά - αυτό είναι το "κλειδί" - δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας» και συνολικότερα για τα αιτήματα των υγειονομικών.

Κλείνοντας κάλεσε τους εργαζόμενους που παλεύουν για να δώσουν λύσεις στα προβλήματά τους «να μην παρασύρονται από πολιτικούς απατεώνες, που λένε ότι θα γίνουν κυβέρνηση και θα σώσουν τον λαό. Μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό, μέσα από τον οργανωμένο αγώνα για τις σημερινές του ανάγκες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στηρίζουμε το ΚΚΕ για να δυναμώσει η πάλη του λαού (2024-06-07 00:00:00.0)
Στις 8 Απρίλη διαδηλώνουν και διεκδικούν σε όλη τη χώρα (2024-04-06 00:00:00.0)
Μαζικές απεργιακές διαδηλώσεις χτες, με το στίγμα της κλιμάκωσης του αγώνα (2022-10-21 00:00:00.0)
Διαδηλώνουν και «καταψηφίζουν» τον προϋπολογισμό - οδοστρωτήρα για τις λαϊκές ανάγκες (2021-12-10 00:00:00.0)
Τριτοκοσμικές συνθήκες για ασθενείς και εργαζόμενους (2014-06-22 00:00:00.0)
Απειλείται η λειτουργία του (1996-07-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ