Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Εμποδίζουν την περιοδεία εκλεγμένων συνδικαλιστών με πρόσχημα την ... πανδημία

Την προσπάθεια της εργοδοσίας στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια» να θέσει εμπόδια στην επικοινωνία του με τους εργαζόμενους με πρόσχημα την ...πανδημία καταγγέλλει το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής. Συγκεκριμένα, σε αίτημα που κατέθεσε το Συνδικάτο στις 27 Σεπτέμβρη ώστε να πραγματοποιήσει περιοδεία στους χώρους εργασίας του προσωπικού, η εργοδοσία απάντησε αρνητικά επικαλούμενη τα μέτρα προστασίας για τον Covid. Μάλιστα, αρνήθηκε και το αίτημα του επιχειρησιακού Σωματείου για την είσοδο του Συνδικάτου στον χώρο.

«Δεν είναι μία ούτε δύο οι φορές που το Συνδικάτο αιτήθηκε πρόσβαση στον χώρο του προσωπικού των ξενοδοχείων "Μεγάλη Βρετάνια" και "King George" και καμία από αυτές τις φορές η εργοδοσία δεν το επέτρεψε. Παλαιότερα "λόγος" ήταν οι μεγάλες πληρότητες και η πολλή δουλειά, μετά ήρθε ο Covid και τα μέτρα προστασίας και φαίνεται πως αυτή η δικαιολογία "βόλεψε" μιας και την χρησιμοποιούν ακόμα», σχολιάζει το Συνδικάτο.

«Απορούμε ποιον κοροϊδεύουν», αναρωτιέται το Συνδικάτο. Υπενθυμίζει ότι η εργοδοσία, που τώρα αξιοποιεί ως πρόσχημα την πανδημία για να εμποδίσει τη συνδικαλιστική δράση, δεν είχε κανένα πρόβλημα με τα «πρωτόκολλα λάστιχο», που ήταν προσαρμοσμένα στην προστασία «των κερδών και όχι των εργαζομένων». Σήμερα, η εξυπηρέτηση των πελατών γίνεται πλέον χωρίς μέτρα, καθώς «η κυβέρνηση η ίδια σήμανε τη λήξη της πανδημίας πριν το καλοκαίρι».

«Νομίζουν ότι με αυτή τη μέθοδο θα κρύψουν τις ατελείωτες και εξαντλητικές βάρδιες, την υπερεντατικοποίηση, τα κομμένα ρεπό», σημειώνει το Συνδικάτο. «Τους ενημερώνουμε πως η δύναμη και η θέληση των εργαζομένων είναι ισχυρότερη από κάθε προσπάθεια της εργοδοσίας να τους απομονώσουν», προσθέτει. «Είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτό θα φανεί στην πανελλαδική απεργία στις 9 Νοέμβρη, που θα είναι μαζική και διεκδικητική, αλλά και σε κάθε σταθμό της δράσης των εργαζομένων μέσα από το επιχειρησιακό σωματείο τους και το κλαδικό Συνδικάτο της Αττικής», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ