Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Η δίωξη της προέδρου της ΟΕΝΓΕ με το «διαδηλωτοδικείο» δεν θα περάσει

Διευρύνεται η αλληλεγγύη από συνδικαλιστικές οργανώσεις

Η συγκέντρωση των υγειονομικών τον Σεπτέμβρη του 2020, για την οποία διώκεται η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ
Η συγκέντρωση των υγειονομικών τον Σεπτέμβρη του 2020, για την οποία διώκεται η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ
Τη συνέχεια των διώξεων συνδικαλιστών και πρωτοπόρων εργαζομένων, τη φορά αυτή, ενεργοποιώντας τον νόμο Χρυσοχοΐδη για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, και παραπέμποντας σε δίκη την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Αφροδίτη Ρέτζιου, καταγγέλλει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ. «Είναι ξεκάθαρο» τονίζει η Γραμματεία «ότι η ύπαρξη και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε κλάδους και χώρους δουλειάς οδηγεί κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία να βάλουν σε χρήση ό,τι πιο αντιδραστικό έχουν νομοθετήσει όλο το περασμένο διάστημα, προκειμένου να σταματήσουν τις αντιδράσεις που πολλαπλασιάζονται.

Της προώθησης με ακόμη μεγαλύτερη ένταση της πολιτικής που τσακίζει την εργατική τάξη και τον λαό, προηγούνται πάντα η τρομοκρατία και η καταστολή.

Να γιατί "ξέθαψαν" τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών κι άλλων εργαζομένων για μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας το 2020, στήνοντας "διαδηλωτοδικείο" για όσους τις οργάνωσαν και συμμετείχαν σε αυτές.

Τα Συνδικάτα έχουν ήδη δείξει την αλληλεγγύη τους σε όσους σέρνουν σε δικαστήρια και θα συνεχίσουν τον αγώνα για να ακυρώνονται ένας - ένας στην πράξη όλοι οι αντεργατικοί τους νόμοι».

Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το «διαδηλωτοδικείο» σε βάρος της συνδικαλίστριας γιατρού, ένα κύμα αλληλεγγύης έχει σηκωθεί από δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις. Μέχρι στιγμής ανακοινώσεις στήριξης της Αφρ. Ρέτζιου και καταδίκης έχουν εκδώσει:

Τα Εργατικά Κέντρα: Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Πάτρας, Λάρισας, Σάμου, Αρτας.

Οι Ομοσπονδίες: Φαρμάκου, Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών, Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Οικοδόμων, Υπουργείου Ανάπτυξης, Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, Συλλόγων Εργαζομένων Υπ. Γεωργίας, Τύπου - Χάρτου, Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας. Τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ Πρέβεζας και Λήμνου.

Ακόμα, πλήθος πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων:

Οι ΕΛΜΕ Ηλείας, Δ' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, Λήμνου - Αγίου Ευστρατίου. Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Ελλη Αλεξίου», Κερατσινίου - Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης», Δυτικής Αττικής «Κώστας Βάρναλης», Λήμνου «Αργύριος Μοσχίδης», Ηλιούπολης «Μ. Παπαμαύρος», Ρόδου, «Γ. Σεφέρης», Ανατ. Αττικής «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ». Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής.

Οι Σύλλογοι Υπαλλήλων Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, τ. Υπουργείου Ανάπτυξης τομείς Βιομηχανίας - Ενέργειας, υπουργείου Εμπορίου, τ. Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, Υπ. Γεωργίας Ν. Αττικής, Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, Μονίμων Υπαλλήλων ΕΦΕΤ. Το Σωματείο Εκτακτου προσωπικού Υπουργείου Πολιτισμού.

Οι Σύλλογοι Διοικητικού Προσωπικού ΓΠΑ και ΕΚΠΑ, ο Ενιαίος Σύλλογος Ερευνας και Τεχνολογίας.

Τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δράμας, Κοζάνης, Χανίων, Ηρακλείου, Κομοτηνής. Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Το Σωματείο Καθαριστών/ριών Αττικής και Πειραιά, η Ενωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής. Το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών & Συναφών Επιχειρήσεων Ν. Αττικής.

Τα Σωματεία Εργαζομένων Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο Θέαμα - Ακρόαμα, και ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος. Τα Συνδικάτα Οικοδόμων Αθήνας και Κοζάνης.

Τα Συνδικάτα Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας - Θάσου, Επαρχίας Θήρας νομού Κυκλάδων.

Η Ενωση Γιατρών ΕΣΥ Ν. Ηρακλείου, το Σωματείο Εργαζομένων νοσοκομείου «Θριάσιο» και ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ - Δαφνί.

Τα Συνδικάτα Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ηρακλείου και Μεσσηνίας.

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και τα Σωματεία Εργαζομένων στους δήμους Γαλατσίου, Ηλιούπολης, Λυκόβρυσης - Πεύκης.

Η Πανελλαδική Ενωση Εργατοτεχνικού και Υπαλληλικού προσωπικού Ελαιουργοσαπουνοποιείων - Εργατοτεχνικού και Υπαλληλικού προσωπικού Χημικής Βιομηχανίας Ν. Αττικής.

Η Ενωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ και Τραπεζών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ