Παρασκευή 14 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Διεκδικούν πραγματικές αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις

Από την κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη

MotionTeam

Από την κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη
Βροντοφωνάζοντας «με ψίχουλα και ψέματα δεν θα συμβιβαστούμε, όλα τα κλεμμένα τα διεκδικούμε», συνταξιούχοι από τη Θεσσαλονίκη και πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας διαδήλωσαν χτες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, απαιτώντας αυξήσεις στις συντάξεις και μέτρα προστασίας των εργατικών - λαϊκών οικογενειών από την ακρίβεια.

Μια μέρα πριν από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Αγαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια δυναμική και μαχητική πορεία μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

«Δεν ανεχόμαστε την κοροϊδία ότι θα δώσουν αυξήσεις, τη στιγμή που κάνουν επί της ουσίας μειώσεις», ανέφερε μιλώντας στη συγκέντρωση εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνταξιουχικών Οργανώσεων ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, μεταφέροντας το μήνυμα του αγώνα «για γενναίες αυξήσεις στις συντάξεις μας και ό,τι άλλο μας έχει αναιρεθεί».

«Δεν μπορούμε να θεωρήσουμε "αυξήσεις" τα ποσοστά που αναφέρθηκαν, αλλά παραπέρα μείωση του εισοδήματός μας, αφού αυτά δεν καλύπτουν ούτε την ακρίβεια του τελευταίου διαστήματος. Ας μην "τσακώνονται" μπροστά στις εκλογές για το ποιος θα μας σώσει», είπε χαρακτηριστικά, γιατί «χρόνια τώρα η μια κυβέρνηση παίρνει τη σκυτάλη από την άλλη και υπόσχεται λύσεις που καταλήγουν σε νέα δεινά για τους συνταξιούχους».

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο Βασίλης Καρτάλης, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Θεσσαλονίκης «Η Συσπείρωση», ο Κώστας Στεφανόπουλος, εκ μέρους του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσσαλονίκης, ο Γιάννης Διάκογλου, εκ μέρους του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ της Νάουσας, ο Θεόδουλος Ταπανίδης, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του Δημοσίου Τομέα.

Στην Πάτρα

Με συγκέντρωση έξω απ' το Εργατικό Κέντρο και πορεία έως τον ΕΦΚΑ, όπου επέδωσαν και ψήφισμα με τα αιτήματά τους, διαδήλωσαν χτες και οι συνταξιούχοι της Πάτρας. Με κεντρικό σύνθημα «Οχι στην ακρίβεια, στα χαράτσια της ΔΕΗ», κάλεσαν ταυτόχρονα σε κλιμάκωση της πάλης, με συμμετοχή στο παμπατραϊκό συλλαλητήριο που καλούν το Εργατικό Κέντρο και η αγωνιστική δημοτική αρχή την Τρίτη 18 Οκτώβρη (6.30 μ.μ. πλατεία Τριών Συμμάχων), αλλά και σε κλιμάκωση με μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία στις 9 Νοέμβρη.

Στην ανάγκη να συνεχιστούν οι αγώνες και η δράση και των συνταξιούχων κάλεσε στην κεντρική ομιλία ο Γιώργος Σκιαδιώτης, α' αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, καλώντας να γίνει ένα αποφασιστικό βήμα με την πάλη και των συνταξιούχων στο πλάι των εργαζομένων, διεκδικώντας όλα όσα τους ανήκουν και έχουν ανάγκη.

Χαιρετισμούς απηύθυναν οι πρόεδροι μιας σειράς συνταξιουχικών οργανώσεων, ενώ συγκέντρωση πραγματοποίησαν χτες το πρωί και οι συνταξιούχοι στο Αγρίνιο, με συμμετοχή απ' όλο τον νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Συνεχίζονται οι συγκεντρώσεις

Το πρόγραμμα των συγκεντρώσεων για τις αμέσως επόμενες μέρες έχει ως εξής:

Σήμερα, Παρασκευή: Καλαμάτα, στις 6 μ.μ. στην πλατεία 23ης Μάρτη. Ηράκλειο Κρήτης, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.

Στις 17 Οκτώβρη: Τρίπολη, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Πετρινού. Κομοτηνή (Θράκη, Ανατ. Μακεδονία) στις 11 π.μ. στην πλατεία Ειρήνης.

Στις 18 Οκτώβρη: Πύργος, στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία. Λιβαδειά, στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία. Τύρναβος, στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία.

Στις 19 Οκτώβρη: Λαμία, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.

Στις 20 Οκτώβρη: Λάρισα, στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία. Κατερίνη, στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία. Βόλος, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας. Χαλκίδα, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου. Κόρινθος, στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Βέροια, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Δημαρχείου.

Στις 21 Οκτώβρη: Αμφισσα, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Λαού.

Στις 24 Οκτώβρη: Τρίκαλα, στις 11 π.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ