Παρασκευή 14 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ
Πυρπολήθηκε 15χρονη που έμεινε έγκυος μετά από βιασμό

Αποτροπιασμό και οργή προκαλεί ακόμα ένα περιστατικό βίας σε βάρος έφηβης στην Ινδία, σε μια περίοδο που και στη χώρα μας σοκάρουν οι υποθέσεις βίας κατά των γυναικών.

Μια 15χρονη κοπέλα πυρπολήθηκε στη βόρεια ινδική πολιτεία Ουτάρ Πραντές, αφού μαθεύτηκε ότι ήταν έγκυος, τρεις μήνες μετά τον βιασμό της. Σύμφωνα με αξιωματούχο της αστυνομίας, συνελήφθη ένας 18χρονος που φέρεται να έριξε κηροζίνη, μαζί με τη μητέρα του, στο κορίτσι. Ο ίδιος - που είναι και ξάδελφος του θύματος - είχε συλληφθεί και τρεις μήνες πριν, ως ένοχος για τον βιασμό της κοπέλας. Οταν έγινε γνωστή η εγκυμοσύνη της, οι δύο οικογένειες άρχισαν να συζητούν αν πρέπει να γίνει γάμος. Η κοπέλα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για να νοσηλευτεί, ενώ χτες η κατάστασή της ήταν άγνωστη.

Ολα αυτά, λίγες μέρες μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, με βάση την οποία δικαίωμα στην άμβλωση μέχρι και την 24η βδομάδα της κύησης έχουν όλες οι γυναίκες, ανεξάρτητα από την οικογενειακή τους κατάσταση. Ο δικαστής D. Y. Chandrachud δήλωσε ότι «ακόμη και μια ανύπαντρη γυναίκα μπορεί να υποβληθεί σε άμβλωση». Η συγκεκριμένη εξέλιξη θεωρήθηκε ορόσημο, ωστόσο οι δικαστικές αποφάσεις δεν αρκούν για τη διασφάλιση του δικαιώματος στην ασφαλή άμβλωση και γενικά την αναπαραγωγική υγεία, όταν δεν υπάρχει καθολική πρόσβαση όλων σε δωρεάν και σύγχρονες δημόσιες υπηρεσίες και δομές Υγείας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ