Τρίτη 18 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ
Συνεχίζει τον αγώνα του

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Πολιτισμού πραγματοποίησε χτες το Σωματείο Εργαζομένων Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Καλεί τη διοίκηση της Λυρικής και το υπουργείο Πολιτισμού να πάρουν θέση για τις σοβαρές καταγγελίες των εργαζομένων σχετικά με «την αυταρχική και απαξιωτική συμπεριφορά του διευθυντή σπουδών της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της ΕΛΣ», που οδήγησε «σε ιδιότυπη διαθεσιμότητα της συναδέλφου χορεύτριας - καθηγήτριας από τη σχολή χορού και εν συνεχεία σε παραίτηση τρεις συναδέλφους - χορεύτριες».

Και συνεχίζει το Σωματείο στην ανακοίνωσή του:

«Εμείς θα συνεχίσουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους του θεάτρου να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας. Δεν τρομοκρατούμαστε και ενωμένοι θα προχωρήσουμε παράλληλα με τη διαδικασία διαπραγμάτευσης νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού κ.ά., κόντρα στις απαιτήσεις της κυβέρνησης και της εργοδοσίας για πάγωμα των αυξήσεων, όταν όλοι γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι η ακρίβεια "σπάει κόκαλα". Δεν θα γίνουμε επαίτες για αυτά που δικαιούμαστε. Διεκδικούμε αξιοπρεπείς μισθούς που θα καλύπτουν τις ανάγκες όλων των εργαζομένων. Σημαντικός σταθμός στις διεκδικήσεις μας θα είναι ο κοινός μας αγώνας (καλλιτεχνών, τεχνικών, διοικητικών, βοηθητικού προσωπικού) με τους εργαζόμενους άλλων κλάδων (έξω από τη Λυρική) με τη συμμετοχή μας στη μεγάλη πανελλαδική απεργία στις 9 Νοέμβρη.

Μέχρι τότε δίνουμε ραντεβού στην πρεμιέρα της όπερας "Don Giovanni", όπου θα μοιράζουμε ενημερωτική ανακοίνωση του Σωματείου στο κοινό του θεάτρου και στους επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ, με τα γεγονότα που διαδραματίζονται στον χώρο μας και τις διεκδικήσεις μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ